Skocz do zawartości
bonzo

PAPIER ŚCIERNY ???????????

Rekomendowane odpowiedzi

mysle ze sama pasta polerska ci wystarczy...

w papier odradzam sie bawic bo naprawde mozna sie przejechac na twardosci:) w sensie ze papier ktory wyglada na miekki jest twardszy niz myslisz... czy cos takiego... lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]

Dzieki batdzo za informacje. A czy taki papier dostanie sie w sklepach lakierniczych ? Czy gdzie indziej ?

W zwykłym sklepie powinieneś go dostać bez problemu.

BTW - papiery 1000 i 2000 zazwyczaj są wodne :)

DZIEKI Za porady ! Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalezy jak masz zarysowany (nierówny ) ten radiator..

jeśli mocno to najpierw pojedż delikatnym papierem 1000 , 2000 a potem pasta polerska lekkościerna np. Automax (w zielonej tubce, bo tą w niebieskiej tubce to bys tydzien polerował.. :D . Jeśli masz w miare równy radiator to od razu uzyj Automax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiecie, tak się zastanawiam - po co, przy założeniu że stosujemy pastę srebrną, szlifować radiatory? ma to wg mnie sens gdy pasty nie ma, ale jak jest - przecież wypełnia wszelkie nierówności i wręby, ma lepsze przewodnictwo od miedzi (wg niektórych co najmniej takie samo), zresztą po zaciśnięciu radiatora i tak jej grubość to setne milimetra.

he?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiecie, tak się zastanawiam - po co, przy założeniu że stosujemy pastę srebrną, szlifować radiatory? ma to wg mnie sens gdy pasty nie ma, ale jak jest - przecież wypełnia wszelkie nierówności i wręby, ma lepsze przewodnictwo od miedzi (wg niektórych co najmniej takie samo), zresztą po zaciśnięciu radiatora i tak jej grubość to setne milimetra.

he?

jest sens u mnie temp po polerce na moim spajerku spadła o ok. 2-3 'C .. :lol:

radiator na grafe jak tez inny zakładałem to taka polerke szczelilem że szok, ale męczyłem się kilka godzin , bo pojechałem za gróbym papierem i musiałem później automaxem niwelowac rysy.. :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

he?

jest sens u mnie temp po polerce na moim spajerku spadła o ok. 2-3 'C .. :lol:

radiator na grafe jak tez inny zakładałem to taka polerke szczelilem że szok, ale męczyłem się kilka godzin , bo pojechałem za gróbym papierem i musiałem później automaxem niwelowac rysy.. :|

mmkej, tylko proszę o przeczytanie uważnie mojego posta - chodzi o stosowanie pasty. czy w grafikę też ładujesz pastę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem rivke m64 i tam polerke strzelilem i pasty troszkę tez dałem (minimalnie) GPU tez może byc przeciez troszkę nierówny. przy GF 256 strzeliłem polerke TTC-mv1 (podobny do blue orba) i wtedy przykleiłem na miedź.. a spire wypolerowany i tez troszkę pasty dałem..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...