bonzo Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Czy można papierwm ściernym wypolerować radiator Volcano 7+ ? Jesli tak to jakiej granulacji papier to ma byc ? Sory jesli to głupie pytanie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Papier wodny 1000 powinien starczyc. Potem lekko pasta polerska i bedziesz mogl sie przejrzec w tym radiatorze. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 mysle ze sama pasta polerska ci wystarczy... w papier odradzam sie bawic bo naprawde mozna sie przejechac na twardosci:) w sensie ze papier ktory wyglada na miekki jest twardszy niz myslisz... czy cos takiego... lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonzo Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 A co to jest papier wodny ????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 to jest taki papier jakiego uzywaja lakiernicy dokladnie to chodzi o to ze uzywa sie do wczesniej moczac go w wodzie tzn najlepiej cos szlifowac (jesli w ogole mozna to tak nazwac) z woda nalaną na jego powierzchnię Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonzo Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Dzieki batdzo za informacje. A czy taki papier dostanie sie w sklepach lakierniczych ? Czy gdzie indziej ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 raczej dostaniesz we wszystkich marketach typu castorama obi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Dzieki batdzo za informacje. A czy taki papier dostanie sie w sklepach lakierniczych ? Czy gdzie indziej ? W zwykłym sklepie powinieneś go dostać bez problemu. BTW - papiery 1000 i 2000 zazwyczaj są wodne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonzo Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Gr00bY Mazur"] Dzieki batdzo za informacje. A czy taki papier dostanie sie w sklepach lakierniczych ? Czy gdzie indziej ? W zwykłym sklepie powinieneś go dostać bez problemu. BTW - papiery 1000 i 2000 zazwyczaj są wodne :) DZIEKI Za porady ! Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 Zalezy jak masz zarysowany (nierówny ) ten radiator.. jeśli mocno to najpierw pojedż delikatnym papierem 1000 , 2000 a potem pasta polerska lekkościerna np. Automax (w zielonej tubce, bo tą w niebieskiej tubce to bys tydzien polerował.. :D . Jeśli masz w miare równy radiator to od razu uzyj Automax Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 a wiecie, tak się zastanawiam - po co, przy założeniu że stosujemy pastę srebrną, szlifować radiatory? ma to wg mnie sens gdy pasty nie ma, ale jak jest - przecież wypełnia wszelkie nierówności i wręby, ma lepsze przewodnictwo od miedzi (wg niektórych co najmniej takie samo), zresztą po zaciśnięciu radiatora i tak jej grubość to setne milimetra. he? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 a wiecie, tak się zastanawiam - po co, przy założeniu że stosujemy pastę srebrną, szlifować radiatory? ma to wg mnie sens gdy pasty nie ma, ale jak jest - przecież wypełnia wszelkie nierówności i wręby, ma lepsze przewodnictwo od miedzi (wg niektórych co najmniej takie samo), zresztą po zaciśnięciu radiatora i tak jej grubość to setne milimetra. he? jest sens u mnie temp po polerce na moim spajerku spadła o ok. 2-3 'C .. :lol: radiator na grafe jak tez inny zakładałem to taka polerke szczelilem że szok, ale męczyłem się kilka godzin , bo pojechałem za gróbym papierem i musiałem później automaxem niwelowac rysy.. :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 a wiecie, tak się zastanawiam - po co, przy założeniu że stosujemy pastę srebrną, szlifować radiatory? ma to wg mnie sens gdy pasty nie ma, ale jak jest - przecież wypełnia wszelkie nierówności i wręby, ma lepsze przewodnictwo od miedzi (wg niektórych co najmniej takie samo), zresztą po zaciśnięciu radiatora i tak jej grubość to setne milimetra. he? jest sens u mnie temp po polerce na moim spajerku spadła o ok. 2-3 'C .. :lol: radiator na grafe jak tez inny zakładałem to taka polerke szczelilem że szok, ale męczyłem się kilka godzin , bo pojechałem za gróbym papierem i musiałem później automaxem niwelowac rysy.. :| mmkej, tylko proszę o przeczytanie uważnie mojego posta - chodzi o stosowanie pasty. czy w grafikę też ładujesz pastę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 miałem rivke m64 i tam polerke strzelilem i pasty troszkę tez dałem (minimalnie) GPU tez może byc przeciez troszkę nierówny. przy GF 256 strzeliłem polerke TTC-mv1 (podobny do blue orba) i wtedy przykleiłem na miedź.. a spire wypolerowany i tez troszkę pasty dałem.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...