feluś Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 mam bartka 2500 przekręconego ekręciłem go za bardzo zasilacz nie wyrobił linia 5v -do 4.7 v doszła. Nie chciał odpalić więc wyjęcie bateri +clear cmos i kupa czarny ekran wszystko ok wiatrak się kręci. Wsadzam starego 2000xp super działa ok znowu przekręciłem i znowu res i kupa. Clear cmos +bateria nie działa włącza się plansza z konfigiem jest napisane wciśnij delete żeby wejść do biosu i wciskam i kupa nie reaguje. Raz po jakimś czasie się udało no to wkładam bartka i co i wielka kupa. To bateryjka out clear cmos czekam pół godziny i kupa. To poszedłem spać bateryjka out clear cmos komp włączony w sensie do prądu i zasilanie i wstaje rano i znowu zonk. O co biega że clear cmos raz się udaje na t-bred 2000 raz nie a na bartku kupa. W instrukcji pisze przełóż zworkę c-mos na parę minut przekładam i nic. To czekam 30 minut i nic. To wyjmuje bateryjke i cmos czekam godz i nic. To włączam zasilanie czekam pół godziny zworka cmos bateryjka in i nic to 30 min zworka cmos bateryjka out i nic. O co chodzi płyta napewno działa bo na xp 2000 z 3 razy się udało a na bartku nie chce. Odłączanie zasilania płyty głównej i rózne kombinacje i nic. Może jakaś uniwersalna rada co do clear c-mos włączyć zasilanie wyjąć bateryjkę czy jak. W sumie to rózne kombinacje próbowałem i nic. O co chodzi od 2 dni się męcze na t-bredzie nawet się uda ale bartek za chiny chociaż raz się udałao ale nie buyło bateryjki zapomniałem włożyć i przy logowaniu do win blue screen . Płyta to epox 8krai. POMOCY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 bardzo ws proszę o wszelkie rady i porady. O 4 wychodzę z roboty i nie mam jak tweaka obczaić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronin24 Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Witaj. A probowales czyscic BIOS Jumperkiem ?. jak nei to z wlozona bateryjka + jumper od clear Bios na 15minut Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Odlacz kabel zasilajacy najpierw. Pozniej kilka razy nacisniej POWER, by upewnic sie, ze nie mam juz zadnego napiecia i wtedy zrob Clear Cmos. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 popieram dem'a. cler mozna zrobić w sumie tylko na wyłączonym zasilaniu. zasilacz nawet wyłączony podaje nawet 5W, a to wystarcza żeby płyta nie chciała się clearnać...ale noelogizm...:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...