Skocz do zawartości
feluś

clear cmos nie działa na bartku a na xp2000 raz działa raz n

Rekomendowane odpowiedzi

mam bartka 2500 przekręconego ekręciłem go za bardzo zasilacz nie wyrobił linia 5v -do 4.7 v doszła. Nie chciał odpalić więc wyjęcie bateri +clear cmos i kupa czarny ekran wszystko ok wiatrak się kręci. Wsadzam starego 2000xp super działa ok znowu przekręciłem i znowu res i kupa. Clear cmos +bateria nie działa włącza się plansza z konfigiem jest napisane wciśnij delete żeby wejść do biosu i wciskam i kupa nie reaguje. Raz po jakimś czasie się udało no to wkładam bartka i co i wielka kupa. To bateryjka out clear cmos czekam pół godziny i kupa. To poszedłem spać bateryjka out clear cmos komp włączony w sensie do prądu i zasilanie i wstaje rano i znowu zonk. O co biega że clear cmos raz się udaje na t-bred 2000 raz nie a na bartku kupa. W instrukcji pisze przełóż zworkę c-mos na parę minut przekładam i nic. To czekam 30 minut i nic. To wyjmuje bateryjke i cmos czekam godz i nic. To włączam zasilanie czekam pół godziny zworka cmos bateryjka in i nic to 30 min zworka cmos bateryjka out i nic. O co chodzi płyta napewno działa bo na xp 2000 z 3 razy się udało a na bartku nie chce. Odłączanie zasilania płyty głównej i rózne kombinacje i nic. Może jakaś uniwersalna rada co do clear c-mos włączyć zasilanie wyjąć bateryjkę czy jak. W sumie to rózne kombinacje próbowałem i nic. O co chodzi od 2 dni się męcze na t-bredzie nawet się uda ale bartek za chiny chociaż raz się udałao ale nie buyło bateryjki zapomniałem włożyć i przy logowaniu do win blue screen . Płyta to epox 8krai. POMOCY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...