_madi_ Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Niedawno moj kolega kupil sobie nowego kompa: barton 2,6+,512ddr twinMos, Leadtek Winfast GF FX 5900XT i takie tam. NO i ma taki problem ze w UT i UT2004 (narazie innych gierek nie ma na dysku) ma bardzo niski fps (krzaczy) nawet na low detalach. Dodam ze najpierw instalowal stery oryginalne z CD potem 61.77 a pozniej jeszce 53.03. Na wszyskitch komp uzyskiwal takie slabe wyniki(na kazdych po kolei). No i nie wiemy co jest problemem takiej niskiej wydajnosci. Aha powiedzial mi tez ze ma monitor NEC 19 sb i nie moze ustawic odswiezania wyzszego niz 85hz. Z gory dzieki za pomoc, czekam na odp. pozdro. aha i jezeli potrzeba moge podac dokladniejszy config. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Moze ma włączone AA lub filtrowanie. Moze jakis sterow brak. Co to zanczy "bardzo niski fps" ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Tak jak powiedzial Igor sprawdz filtrowanie anizotropowe i anty-aliasing. Do zmiany odswiezania w winxp bedziesz potrzebowal jakiegos programiku np. reforce (bardzo dobry) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_madi_ Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Na default bylo wlaczone to i to wiec wylaczyl ale i tak nic nie dalo. Wyniki w 3d2001se okolo 8800 markow :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Proponuje zeby kolega zainstalowal sobie wszystkie stery bo taki wynik w 3dmark to ja mam na moim sprzecie. ;) :P Jezeli moze ustawic max. rozdzialke 85Hz to napewno niema sterow i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 A mi to wygląda na wirusy, spyware itp. [ skaner.mks.com.pl ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...