Liquid Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Czemu tak jest że mająć dysk 133Mb/s czyli UDMA 6 to Windows pokazuje UDMA 5? :? Gdzieś czytałem że to wina SP1, mam racje? A jeśli tak to jak to naprawić bo dysk działa na 100mb/s :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfi Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Czemu tak jest że mająć dysk 133Mb/s czyli UDMA 6 to Windows pokazuje UDMA 5? :? Gdzieś czytałem że to wina SP1, mam racje? A jeśli tak to jak to naprawić bo dysk działa na 100mb/s :( Nie wiem jak u ciebie ale ja w moim dysku (w sumie w dwoch bo po niecalym roku sie wysypal i wymienili na nowy) mialem fabrycznie ustawiony maksymalny tryb pracy na UDMA100... pomogl programik ze strony producenta HDD i reczna zmiana "max udma mode" na UDMA133. Jesli to nie to, to zerknij jeszcze do ustawien UDMA w menedzerze urzadzen - we wlasciwosciach kontrolera IDE - kiedys mialem lipny kabelek IDE i system sam obnizal tryb pracy dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Jak by nie bylo to roznica miedzy UDMA 133 i 100 jest wlasciwie zadna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 ja mam dysk na ata133 i pokazuje i mi ultra dma mode 6. sproboj odinstalowac kontroler ide, niech windows zainstaluje go sobie na nowo. powinno byc dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...