DomanR Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Witam! Zdjąłem właśnie wentylatorek z mojej karty graficznej bo już mnie qrwica brała jak go słyszałem w drugim pokoju!!! Pod nim (radiatorkiem) mam wentylatorek na śledziu, więc na razie jeszcze chodzi. Ale mam pytanie. Co mi grozi na dłuższą mete? Czy jak karta (chip) się przegrzeje to się od razu zjara, czy po prostu komp mi się zwiesi (może ktoś ma podobne doświadczenia)?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajus! Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 gf 256 z regoły sie grzeje bo to starsza tch. pozatym po dłuzszym graniu czy tescie bedzie widac oznaki braku coolerka albo zwis albo jak badziewna karta to i zdechnie, pozatym jesli ci zabardzo wiatrak przeszkadzo to go wymien na taki np.ślizgowy i bedzie cicho ! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PFK Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 z tego co wiem to bedzie tak: jesli temperatura bedzie wysoka to komp bedzie ci sie wieszal w aplikacjach 3D i benchamrkach 3d jesli temperatura bedzie bardzo wysoka to komp bedzie ci sie wieszal w windowsie jesli temperatura bedzie bardzo bardzo wysoka to cos sie spali :P oczywiscie w kazdymz ww przypadkow zywotnosc karty bedzie coraz krotsza mi wiatrak po prostu wysiadl na gf 2ti i odkrecilem karte z 200mhz do 150mhz :P, chociaz duzo to nie daje to jednak do pracy w windowsie wystarcza(po ok 5h komp mi sie wiesza, wtedy go wylaczam i wlaczam ponownie jak karta ostygnie do temperatury pokojowej :P) pozatym wszystko zalezy od radiatora(i pasty) jaki posiadasz, jesil sa dobre(radiator duzy) to wydaje mi sie ze wystarczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURTUS Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 geeforce 2mx tak,moze chodzic bez wentylka ale nie gf 256 karta cholernie sie grzeje wiec zaloz na nia wentylek ale zmniejsz obroty (podloncz pod mniejsze napiecie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 GF 256 wydziela bardzo duzo ciepła i nie sądze aby ten sledź ci pomógł, liczyłbym się z bardzo szybkim spaleniem tej karty/ przegrzaniem ; pojawia ci sie np. pasy (matrix :lol: ) i będziesz mial po karcie, Podważ ten stary radiator skalpelem hirurgicznym (tak ja zrobiłem) lub włóz do lodówy i zamiast starego przyklej większy radiator z dużym wentylem i podkręć tego GF... bez wentyle nie wrózę mu zbyt długiego żywota.. Przegrzeje się chip i będziesz mógl umieścić wtedy grafe w... "okrągłym segregatorze" :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 ok co poniektorzy moga zaczac sie smiac ............ jeszcze nie kupilem wiatraczka............ mam gf 2 gts asusa bez wiatraka jedynie zalozone to jakies zeberko czy jak to sie tam nazywa i w stresie grzeje mi sie do 70 ........... wiem zuzywa sie szybciej anizeli z wiatrakiem ale mi sie nie chceeeeeeee isc do sklepuuuuuuuu qrde .............. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 Cytat ok co poniektorzy moga zaczac sie smiac ............ jeszcze nie kupilem wiatraczka............ mam gf 2 gts asusa bez wiatraka jedynie zalozone to jakies zeberko czy jak to sie tam nazywa i w stresie grzeje mi sie do 70 ........... wiem zuzywa sie szybciej anizeli z wiatrakiem ale mi sie nie chceeeeeeee isc do sklepuuuuuuuu qrde .............. no comments :? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 Cytat Zdjąłem właśnie wentylatorek z mojej karty graficznej bo już mnie qrwica brała jak go słyszałem w drugim pokoju!!! Pod nim (radiatorkiem) mam wentylatorek na śledziu, więc na razie jeszcze chodzi. Ale mam pytanie. Co mi grozi na dłuższą mete? Czy jak karta (chip) się przegrzeje to się od razu zjara, czy po prostu komp mi się zwiesi (może ktoś ma podobne doświadczenia)?? Też masz taki "wielki" radiator? :) Kiedyś wymieniłem go na większy i dałem cichszy wiatrak. Chodziło pare miesięcy bez problemów. Teraz mam ładny miedziany bloczek wodny 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 j ateraz mam 2 doooooze radia i wentyla na 7 v pushczonego, najglosniejshym elemetem kompa jest wentyl w zasilce ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 ja mam standardowe chłodzenie (dałem tylko troche past pod radiator) i niepodkręconom karte. Po jakiś 2 godzinach grania radiator jest gorący jak ... ale jest to spowodowane tym że mam słaby obieg powietrza w budzie no i chyba wiatraczek sie lekko zaciera, kurde nie mam czasu go naoliwić :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...