Fireblade Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Witam wszystkich:) Temat ten ma na celu przedstawienie opini na temat monitorow 17"-wych, ktorych cena oscyluje w granicach 1000 zl, a nie wiecej niz 1100:) Zadne panela LCD!!. Prosze o zamieszczenie opini na temat produktow takich firm jak Belinea, LG, Samsung, MAG czy tez Philips:) Jest jeszcze jedna prosba:) opisujac jakis model prosze podawac dokladne symbole poszczegolnych modeli aby uniknac niezrozumienia i klutni, bo jak wiadomo czasami jedna literka w opisie modelu i juz chodzi o calkiem inny monitor:) Bede wdzieczny takze za zamieszczenie jakich kolwiek linkow do testów czy tez porownan miedzy poszczegolnymi markami:) z gory thx:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kili^^ Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Zadne panela LCD!!znaczy się, żadnego panela LCD? :) w najnowszym CHIPIE masz test 17" monitorów CRT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireblade Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 no zdecydowanie wole CRT a mowisz o gazecie w kiosku czy mam se znalesc na necie, bo nie wiem nawet jaki jest odres do chipa:) thx:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kili^^ Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 zdecydowanie o gazecie... na sieci testy umieszczają dopiero po czasie inaczej mało kto by kupil :) a adres to raczej nic trudnego :) www.chip.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Osobiscie moge polecic Philipsa 107 P50 Brilliance. Uzywam juz pol roku, bardzo jestem zadowolony, imho paramtry ma bardzo dobre, ale i tak najwazniejsze ze pasuje mi. Kosztuje granicach 750- 800, wiec by Ci zostalo :) Na temat innych sie nie wypowiem, bo nie uzywalem. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oRh Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 heh coz ja moge z czystym sumieniem polecic NEC FE 991SB :D sam mam taki i jestem zadowolony :) z tym ze to '19 :P mialem tez do czynienia z lg flatronem 700b, przyzwoity obraz, troche geometria nie bardzo ale tez cena sporo nizsza niz 1000. Ogolnie moge Ci polecic monitory na diamontornie/trinitronie (choc sa esteci ktorym przeszkadzaja dwie cienutke linie potrzymujace maskownice w kineskopie widoczne zreszta tylko na bardzo jasnym tle). Mialem a wlasciwie mam jeszcze ctx -a 15" ktoremu juz niedlugo stuknie 8 lat a sprawuje sie wysmienicie :D . Krotko : do 1000 PLN 17" http://www.ctx.eactive.pl/futura.php?model=pr711fl albo troche wiecej niz 1000 PLN 19" http://www.nec.pl/productPresentation.php?...?id=551&range=0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Mialem a wlasciwie mam jeszcze ctx -a 15" ktoremu juz niedlugo stuknie 8 lat a sprawuje sie wysmienicie :D hehe ja tez takiego mam a jaki model masz?? moj yo CTX color monitor tyle pisze na lewym dolnym rogu, monitorek prawie 8 letni! a chodzi prawie cały czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagular Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Ja jako user monitorów od 14" do 22" od low-end do high-end szczerze Ci radzę, abyś po wyborze konkretnej marki, następnie wybrał odpowiadający Ci konkretny egzemplarz. Z monitorami tak to jest, że nawet nowe, w sklepie, różnią się jakością obrazu. Jest to delikatny na mnóstwo czynników sprzęt, przez co mozna kupić nowy monitorek z np. zniekształconą lekko geometrią obrazu i rozjechaną konwergencją (bo np. w magazynie komuś "lekko" upadł itd, albo był w złych warunkach "leżakowany"), jak i uzywany X lat sprzęcior z idealną jakością obrazu. Jakiej firmy jest sprzęt, to daje Ci tylko mniejsze lub większe prawdopodobieństwo że jest dobry. Dużo też jest wart kineskop (najlepsze są, jak zauważył oRh, Trinitrony i Diamontrony - wielu dobrych producentów ich używa). Ważne jest też pasmo przenoszenia monitora - im więcej, tym lepiej (wyższe odświeżanie oraz wyraźniejszy obraz) - to można bez problemu wyczytać w daych techn. sprzętu. No chyba że nie zależy Ci na jakości, tylko np. na ładnej obudowie :) to olej to co napisałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oRh Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Mialem a wlasciwie mam jeszcze ctx -a 15" ktoremu juz niedlugo stuknie 8 lat a sprawuje sie wysmienicie :D hehe ja tez takiego mam a jaki model masz?? moj yo CTX color monitor tyle pisze na lewym dolnym rogu, monitorek prawie 8 letni! a chodzi prawie cały czas. :D heh moj ctx to 1569 se :D to byl moj trzeci w kolejnosci monit do kompa (hmm pierwszy to jeszcze hercules i te sprawy). w sumie to ctx chodzil caly czas przez 6 lat .... a co do wybory fizycznie monita w sklepie to fakt jak kupowalem lg to dopiero 2 -gi byl IMHO do wziecia :D . Warto jednak kupowac monitor w sklepie ktory nie robi problemow z testem na miejscu (bo wiadomo troche to trwa ), a najlepiej w takim ktory ma wiecej niz jeden na stanie ! bo jak wezmiesz do domu na testy to jak nie bedzie cos gralo to znowu do kartona spowrotem do sklepu a tam sie okaze nie ma trzeba czekac jak sprowadza z hurtowni , a tam z kolei moze nie byc ..... i tak dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireblade Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 no bardzo thx:) wielkie panowie:) mnie przede wszystkim chodzi o jakosc, a konkretnie o to aby monitorek mial 100Hz przy rozdzielczosci 1024 i przy tym jednoczesnie bardzo dobre odwzorowanie kolorow i ostrosc.a z geometria to chyba faktycznie zalezy od sztuki na jaka sie trafi i czy ktos czasami kiedys go nie "upuscil":) jeszcze raz thx:) bardzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 17 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2023 Uważac na spamera i zawirusowane linki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...