skorup Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Witam, wczoraj stałem się szczęśliwym posiadaczem głośników Creative Inspire T5400 i karty muzycznej Sound Blaster Audigy. Podłączyłem wszystko jak trzeba i co sie okazało - nie gra głośnik centralny, gra tylko wtedy jak odłącze pomarańczowy kabel od subwoofera. Jak są podłączone wszystkie 3 kable to centralny przestaje grać. Dlaczego tak się dzieję? tak ma być czy coś nie tak z moim sprzętem? W instrukcji dla kart 5.1 i 6.1 podłączone są wszystkie 3 kable, tylko przy podłączaniu do karty 4.1 pokazany jest odłączony pomarańczowy kabel (center/subwoofer). Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Powinienes miec taki program do konfiguracji i sprawdzania glosników. Odpal sobie ten test i zobacz czy wszystkie glosniki dzalaja. Niektore aplikacje nie korzystaja z systemu 5.1 i pewnie dlatego centralna satelitka ci nie dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorup Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Jest taki program (Creative Diagnostics) ale on nie sprawdza mi subwofera i centralnego tylko pozostałe 4 głośniki. Jak mam podłączone wszystkie 3 kable to centralny nie gra a jak odłącze pomarańczowy to grają wszystkie. o co w tym chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 sproboj pokombinowac cos z kolorkami kabli przy subwooferze. u kumpla na inspire 5.1 byl podobny problem ze nie gral centralny glosnik jak wpielo sie kazdy kabel pod odpowiedni kolor. zrobilismy mala roszade i zaskoczylo. Ty tez tak sproboj np. wloz zielony do pomaranczowego i tak dalej.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rooki Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 dokladnie, moj kumpel mial taki sam problem i wystarczylo tylko pozmieniac podlaczenia kabli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorup Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 dzięki, już doszedłem do ładu, teraz grają wszystkie głośniki przy podłączonych wszystkich 3 kablach (trzeba było włączyć CMSS w Creative PlayCenter) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...