Skocz do zawartości
skorup

Help - Creative T5400 & SB Audigy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wczoraj stałem się szczęśliwym posiadaczem głośników Creative Inspire T5400 i karty muzycznej Sound Blaster Audigy. Podłączyłem wszystko jak trzeba i co sie okazało - nie gra głośnik centralny, gra tylko wtedy jak odłącze pomarańczowy kabel od subwoofera. Jak są podłączone wszystkie 3 kable to centralny przestaje grać. Dlaczego tak się dzieję? tak ma być czy coś nie tak z moim sprzętem? W instrukcji dla kart 5.1 i 6.1 podłączone są wszystkie 3 kable, tylko przy podłączaniu do karty 4.1 pokazany jest odłączony pomarańczowy kabel (center/subwoofer). Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinienes miec taki program do konfiguracji i sprawdzania glosników. Odpal sobie ten test i zobacz czy wszystkie glosniki dzalaja.

Niektore aplikacje nie korzystaja z systemu 5.1 i pewnie dlatego centralna satelitka ci nie dziala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest taki program (Creative Diagnostics) ale on nie sprawdza mi subwofera i centralnego tylko pozostałe 4 głośniki. Jak mam podłączone wszystkie 3 kable to centralny nie gra a jak odłącze pomarańczowy to grają wszystkie. o co w tym chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sproboj pokombinowac cos z kolorkami kabli przy subwooferze. u kumpla na inspire 5.1 byl podobny problem ze nie gral centralny glosnik jak wpielo sie kazdy kabel pod odpowiedni kolor. zrobilismy mala roszade i zaskoczylo.

Ty tez tak sproboj np. wloz zielony do pomaranczowego i tak dalej....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi