turzol Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Jako, ze moj Enermax 353W chyba juz nie daje rady z moim configiem przy ostrym OC (+12V = 11.67V DualPrime :( ) nosze sie z zamiarem kupna czegos mocniejszego. Tak sie sklada, ze mam mozliwosc sprowadzenia zasilki z USA (jak wiadomo ceny sa zachecajace) i dlatego pytam, ktory z wymienionych nizej zasilaczy wybralibyscie: Antec TrueBlue 480W E Power Tagan 480W Fortron 530W FSP530-60GNA OCZ PowerStream 470W E-Power/Tagan EP-520MP Antec TruePower 550W AeroCool AEROPOWER II+SE 550W COOLMAX Black 550W 14cm Silent COOLMAX 550W Taurus CX Series Silent Ktory z wyzej wymienionych zasilczy wybrac? Zalezy mi na cichej i wydajnej pracy. Moze ktos poleci jakis zasilacz, ktory jest dostepny w USA? Dodam, ze mam czas do poniedzialku I jeszcze jedno - czy zasilki kupowane w USA maja przelacznik 110V/220V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Chcesz mocnego 12V, weź Enermaxa EG851 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Chcesz mocnego 12V, weź Enermaxa EG851 250$ - jeszcze mnie nie pogielo :wink: Pytam o bardziej przyziemne zasilki :wink: Ten Fortron wydaje sie byc ok - za ta kase to chyba najlepszy wybor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 wpadl mi jakis czas temu w oko ten model :). w testach radzi sobie nawet niezle, jednak duzo wczesniej kupilem na newegg enlighta z podpisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Fortron i tagan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 250$ - jeszcze mnie nie pogielo :wink: Pytam o bardziej przyziemne zasilki :wink: Ten Fortron wydaje sie byc ok - za ta kase to chyba najlepszy wybor :-) To może po prostu Enermax EG465 czy EG651 - masz po 36A, nic lepszego chyba nie wynajdziesz. A ten FSP - jest też OK a cena dużo lepsza niż Enermax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 A moze OCZ Powerstream 520W :?: link Kosztuje 125$ co daje ok 450zl - mysle, ze jak te zasilacze dotra do Polski (o ile dotra) to beda w cenie ok 600-650zl. Po za tym ma regulacje linii 3.3V,5V, 12V i wspiera nowe standardy. wpadl mi jakis czas temu w oko ten model . w testach radzi sobie nawet niezle, jednak duzo wczesniej kupilem na newegg enlighta z podpisu. Tez sie nad nim zastanawialem, ale jak zobaczylem co ma w srodku to podziekowalem. Chociaz w testach wypada swietnie... Nie jestem na 100% pewien bo nie dysponuje miernikiem, ale po zakupie Prescotta 2.8E (stepping D0) drastycznie spadly u mnie napiecia pod obciazeniem. FSB250 1.385V - DualPrime - stable FSB260 1.4125V - 1xPrime - leci cala noc i caly dzien, ale zapodam mu drugiego Prime i juz reset :( Napiecia (najnizsze zanotowane) wg mbm przy DualPrime wynosza: +3.3V - 3.04V +5V - 4.95V +12V - 11.65V Gdy mialem Northwooda i R9700 to przy dualPrime napiecia nie wyhylaly sie tak bardzo. Wiec czy to na pewno zasilka hamuje moje OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 turzol: moze po prostu płyta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 turzol: moze po prostu płyta ? Cholera wie...Abity na i875P znane sa z osiaganie wysokich i stabilnych FSB. Nie wiem juz sam...moglbym w sumie sprawdzic na innym (mocniejszym zasilaczu). Zaraz chyba skocze do sasiada po TT Silent PurePower 480W i sie dowiem czegos wiecej. W sumie wykluczam problem RAM-ow bo puszczam je na dzielniku 3:2 i najslabszych timingach. A moze chipset daje ciala ? - jest chlodzony pasywnie Temperatury tez raczej mnie nie ograniczaja w OC - radiatory na pll, mofsetach, 4x80mm, otwarta buda - 55st w stressie Tak jak mowie - FSB250 na default Vcore leci stabilnie, FSB 260 - musze podniesc napiecie zeby winda sie uruchomila - 3dMarki01,03,SuperPI, 1xPrime95 - leci godzinami, a juz DualPrime, albo 1xPime+SuperPI - RESET :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 nie wydaje mi sie aby tt pp 480 zdziałał więcej niż twój enermax :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 bierz EG651 wspanialy sprzecior jak za cene z usa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 http://store.yahoo.com/dealsonic/fofs55atxp4a.html to bierz najmocniejszy z fortronow :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZIggy Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 http://www.pcpowercooling.com/pdf/Turbo-Co...Cool_510_vs.pdf szkoda tylko ze troche glosny no i drogi :- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 pcpc510 wcale nie jest taki głośny. mam takowe dwa i z ręka na sercu moge powiedzieć że od anteca 480 po nagrzaniu głośniejszy nie jest. i chłodniejszy przedewszystkim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Jakie napięcie dajesz na procka - u mnie dopiero przy około 1.45 Vcore - zaczyna się stabilność powyżej 260FSB, ale mam inne mobo - P4C800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Jakie napięcie dajesz na procka - u mnie dopiero przy około 1.45 Vcore - zaczyna się stabilność powyżej 260FSB, ale mam inne mobo - P4C800 FSB 250 - default Vcore 1.385V (wg bios) - stabilny jak skala - katowalem go 24h dualPrimem, i innymi stress testami ----- w stressie wskazania MBM dla Vcore wychylaja sie do 1.35V - tyle zanotowalem najnizej FSB 260 - 1.385V - winda sie odpala - ale uruchomienie chociazby PCmark04 - zwis FSB260 - 1.4125V - j.w :( 1.425V - wszystko lata bez problemow, 3dmarka01/03, SuperPI, Prime95 robi, ale juz jak go obciaze na 100% (dual Prime) to zwis. Napiecia kijowe, ze tak powiem Wczoraj testowalem FSB265 przy 1.45V i dzielniku 3:2 i DualPrime lecial ok 5h Ale odczyty straszne jak dla mnie :arrow: Winda wstaje przy FSB 285 i Vcore 1.5125V. Tylko jak widze te napiecia np.+12V = 11.61V to mnie szlag trafia Dodam jeszcze, ze to na 99% nie wina mobo, bo na Northwoodzie osiagalem stabilne FSB 275MHz. PS Dodam jeszcze, ze zaoberwowalem pewien efekt - gdy wlacze np. Prime torture Test, albo superPI to natezenie dzwieku wydobywajacego sie z wiatrakow zmienia sie - tak jakby je ktos nagle spowolnil. Moze ktos podac mi wzor na wyliczenie mocy pobieranej przez procesor przy podanym vcore i czestotliwosci taktowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 ten jest taki najbardziej ogólny :) ale niemusi sie sprawdzić nowy (zegarcpu/stary zegar)*(nowe V/stare V)^2 * ciepło wydzilane w watach przez cpu bez podkręcenia=nowe ciepło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Winda wstaje przy FSB 285 i Vcore 1.5125V. Tylko jak widze te napiecia np.+12V = 11.61V to mnie szlag trafia a jakie odczyty masz z miernika ? mój ic7 wyrzuca czasami 11.60 a na mierniku nonstop 12.10V :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Dodam jeszcze, ze zaoberwowalem pewien efekt - gdy wlacze np. Prime torture Test, albo superPI to natezenie dzwieku wydobywajacego sie z wiatrakow zmienia sie - tak jakby je ktos nagle spowolnil.Bo ci napiecia na lini 12v skacza i dlatego tak jest. Nie jestem na 100% pewien bo nie dysponuje miernikiemBez tego sie nie obejdzie, moge ci pozyczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Nie jestem na 100% pewien bo nie dysponuje miernikiemBez tego sie nie obejdzie, moge ci pozyczyc. Bardzo chetnie skorzystam - oczywiscie jezeli moge ;) Odezwe sie pozniej na PW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...