Szymich Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Posiadam monitor SyncMaster 795MB. Zainstalowałem program MagicTune 2.5 z dołączonej do monitora płyty. Gdy próbuję uruchomić program MagicTune pokazuje mi się okienko z taką oto informacją: "This version of MagicTune is not supported with the attached display. Contact the manufacturer for additional information". Gdy nacisnę OK okienko gaśnie i pojawia się sam główne okno programu. Jednak w tym oknie aktywna jest tylko zakładka "Support". Reszta zakładek jest nieaktywna. Proszę o pomoc. Czy jest to problem z monitorem, kartą graficzną (posiadam nVidia GF4 Titanium 4200 128 MB) lub może ze sterownikami? To był pierwszy problem. Drugi jest taki, że jak odtwarzam film to wyświetlany obraz filmu jest jakby widziany przez mgłę lub jakąś matową szybę. Problem ten pojawia się tylko przy wyświetlaniu filmów. Gdy korzystam z internetu lub gram w gry komputerowe to obraz jest normalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matyk Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Nie polecam monitorów Samsunga, jeśli masz możliwość wymiany to zamień na inną firmę. Co do samego problemu, to poprostu wersja programu nie jest kompatybilna z twoim monitorem i nic na to nie poradzisz. Hmm głupota żeby dawać oprogramowanie do monitora które nie będzie na nim działało, jest też druga możliwość (monitor jest wadliwy - to też może być wytłumaczenie drugiego problemu). Sam posiadałem monitor Samsunga (inny model , miałem same problemy) Polecam modele IIYAMY. Pozdrawiam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Ja mam Samsunga i jest ok. To, że w filmach masz taki jakby "jasniejszy" obraz jestefektem własnie funki MagicBright, która dostosowuje usatwienia monitor do tego, co akurat robisz. Z tego powodu np.: podczas pracy w edytorze tekstu, wszystko jest ok, bo monitor przełączył się na inny tryb. Spróbuj wyłączyć Magic Bright lub zmienić jego ustawienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 a podpiołeś kabelek USB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymich Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Już wszystko gra. Ostrość właściwa i programik też działa. Jak się to mówi - Gra gitara. A co do monitorów samsunga, to obraz normalnie żyleta. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matyk Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 To dobrze że trafiłeś na dobry model, niewiem może to ja miałem pecha co do samsunga Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...