Skocz do zawartości
Morbider

abit wylacza sie z burtonem pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Ludkowie mam pilnego problema:

powiem w skrocie -

mam plyte abita nf7s i ukruszylem se burtona 2500 wiec poszedlem do serwisu i zakupilem semprona 2400 ,zupdatowali mi biosa i sampron smiga na szynie 333 i dual drive ,ale załatwilem se w miedzyczasie burtona 2500 i jak go zalozylem to komp sie wylacza nawet nie moge biosu zapisac nic kupa

jak mialem pamieci na dual to nawet monitor sie nie wlaczyl acha i zeby znowu ruszyl musze z pradu wylaczyc i wlaczyc

robilem nastepujace rzeczy

- clearowalem plyte

- prubowalem z innymi pamieciami

- prubowalem z innym zasialaczem

- burton na innej plycie chodzi

- biosu nie moge zapisac bo sie wylacza

Prosze POMOCY plz

ps. stawiam piwo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Zmień temt na jakiś normalny opisujący w skrócie Twój problem.

2. Mobo to płyta główna.

3. Opisz to dokładniej. Kiedy komp się wyłącza? Gdy ładuje już windowsa czy już przy poście (tam gdzie czarny ekran i białe literki)?

4. Chłodzenie na Bartona dobrze założone?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to pewnie zasilka sfalona

sprawdz na innym psu :]

zapusc prime95 na sempronie jak sie wysypie to masz mobo albo zasilacz (stawiam na nr 2 :])

ps ja nie banuje tylko Cie ostrzegam, czy bedzie dla Ciebie problem jesli bedziesz pisal po polsku barton sempron itd bo ciezko jest Ciebie zrozumiec wiem ze sa rozne subkultury ale ja nie zabardzo sie w nich orientuje i Twoje posty musze po kilka razy czytac zeby sie dowiedziec o co chodzi ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz jutro sprubuje

- zasilacz noname 350 w

- a teraz jak mam samprona to patrze w programie speedfan jest podglad napieć i tam Vcorea skacze od 1,57 do 1,62 a w biosie ustawione jest na 1.6

jak mialem poprzedni bios to pamietam ze napiecia sie nie zmienialy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te odczyty nie sa warte worka siana :] -blue shift

sprawdz na czyms markowym jakis fortron chief albo sprawdz miernikiem jakie masz napiecia :)

powożenia

ps nie ma czegos takiego jak dual drive albo moze sie myle ja mam przynajmnie dual ddr or dual channels;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

'jak mialem pamieci na dual to nawet monitor sie nie wlaczyl' bes duala - chyba ;)

ano faktycznie. nie zauwazylem :) no ale to nie zmienia postaci rzeczy. stawiam na pamieci. sprobuj je u kogos znajomego obadac albo wsadzic do sawojego kompa inne memorki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

biosa nie zapisuje bo sie wylacza

a jak z sampronem podnioslem napiecie to tez sie zaczal wylaczac

a co do wentylka i chlodzenia to oka mam pozakladane

-napiecia na mosfetach nie umiem sprawdzic tylko w biosie jak podgladam to skacze z 1,57 na 1,62

ludzie a moze dac jakis stary bios bo mam teraz najnowszego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty chyba dalej nie rozumiesz ze jakas tania zasilka nawet 400w nie pociagnie takiego sprzeta szczególenie jak to jest firma noname codegen tracer ... i jeszcze wiele innych sprawdz na jakims chieftecu fortronie albo modecomie :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odrazu mowie ze zasilacz;) jak koniecznie chcesz sie przekonac to zmierz napiecia miernikiem przy obciazonym procu.noname moze miec nawet 500w a jakie to daje napiecia i jaka jest realna wydajnosc to sie przekonali posiadacze tracerow550 i codegenow400.pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mówie, że chłodzenie zle założone :] (co do bartona)

Czemu, bo sam mam od kilku dni WC i przy odrobine większym docisku (nierównym) jednej ze śrób komp odpala się i po około 1-2s wyłącza sie. Trzeba wyłączyć z prądu poczekać, aż zgaśnie lampka i włączyć i to samo. Żadne clear'e ani nic nie pomagają, trzeba ponownie założyć cooler i sprawdzić zapinke bo pewnie krzywa i nie dociska.

Możliwe, że czegoś nie doczytałem, ale jeśli w grach i tak dalej kompa wiesza to zasiłka, ale co do pierwotnego problemu z bartkiem, to raczej chłodzenie (miałem to samo ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...