Morbider Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Ludkowie mam pilnego problema: powiem w skrocie - mam plyte abita nf7s i ukruszylem se burtona 2500 wiec poszedlem do serwisu i zakupilem semprona 2400 ,zupdatowali mi biosa i sampron smiga na szynie 333 i dual drive ,ale załatwilem se w miedzyczasie burtona 2500 i jak go zalozylem to komp sie wylacza nawet nie moge biosu zapisac nic kupa jak mialem pamieci na dual to nawet monitor sie nie wlaczyl acha i zeby znowu ruszyl musze z pradu wylaczyc i wlaczyc robilem nastepujace rzeczy - clearowalem plyte - prubowalem z innymi pamieciami - prubowalem z innym zasialaczem - burton na innej plycie chodzi - biosu nie moge zapisac bo sie wylacza Prosze POMOCY plz ps. stawiam piwo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 najpierw zmien temat :!: terazniejszy jest nie regulaminowy moze ten barton jest padniety pisz jakos bardziej po polskiemu ;] sprawdz czy mobo jest dobrze podpiete i czy zworka o cmosa jest w doprym polozeniu ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morbider Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 zworka jest jak ma byc a burton smiga na innej plycie z terazniejszego zmienic na jaki za bardzo mi nie pomogles! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 ale widze ze chcesz bana :] ale mobo dziala teraz na innym procu :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morbider Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 linoge co to jest mobo i nie banuj tylko pomósz!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 1. Zmień temt na jakiś normalny opisujący w skrócie Twój problem. 2. Mobo to płyta główna. 3. Opisz to dokładniej. Kiedy komp się wyłącza? Gdy ładuje już windowsa czy już przy poście (tam gdzie czarny ekran i białe literki)? 4. Chłodzenie na Bartona dobrze założone? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morbider Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 -chlodzenie zalorzone dobrze -a z bartonem scina sie już przy poscie a czasem idzie wejsc do biosa - z sampronem jak podkrece karte graf w riva tuner to pod koniec 3d marka 2001 tez sie wylacza a jak bez pod krecania puszcze to wszysko ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 no to pewnie zasilka sfalona sprawdz na innym psu :] zapusc prime95 na sempronie jak sie wysypie to masz mobo albo zasilacz (stawiam na nr 2 :]) ps ja nie banuje tylko Cie ostrzegam, czy bedzie dla Ciebie problem jesli bedziesz pisal po polsku barton sempron itd bo ciezko jest Ciebie zrozumiec wiem ze sa rozne subkultury ale ja nie zabardzo sie w nich orientuje i Twoje posty musze po kilka razy czytac zeby sie dowiedziec o co chodzi ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morbider Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 linoge szkoda ze zlewasz moj temat bo w pierwszym poscie pisalem ze z innym zsilkiem prubowalem i kupa to samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 tylko nie napisales na jakim :?: bez grafy próbowales :?: nic sie na mobo nie przegrzewa mosfety mostki :?: tylko samo mobo+cpu+cooler+mem dziala :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morbider Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 juz jutro sprubuje - zasilacz noname 350 w - a teraz jak mam samprona to patrze w programie speedfan jest podglad napieć i tam Vcorea skacze od 1,57 do 1,62 a w biosie ustawione jest na 1.6 jak mialem poprzedni bios to pamietam ze napiecia sie nie zmienialy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 te odczyty nie sa warte worka siana :] -blue shift sprawdz na czyms markowym jakis fortron chief albo sprawdz miernikiem jakie masz napiecia :) powożenia ps nie ma czegos takiego jak dual drive albo moze sie myle ja mam przynajmnie dual ddr or dual channels;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 a te dualki to jakie? niektore pamieci sie nie lubia na abicie nf7. sprobuj puscic singla. ja bym od razu tak na zasilke nie zwalal :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 'jak mialem pamieci na dual to nawet monitor sie nie wlaczyl' bes duala - chyba ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Cytat 'jak mialem pamieci na dual to nawet monitor sie nie wlaczyl' bes duala - chyba ;) ano faktycznie. nie zauwazylem :) no ale to nie zmienia postaci rzeczy. stawiam na pamieci. sprobuj je u kogos znajomego obadac albo wsadzic do sawojego kompa inne memorki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morbider Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 inne pamiatki tesz wkladalem i to pojedynczo zastanawia mnie czy ten bios nie jest jakis kulawy po miesza w tym napieciu procka od 1,57 do 1,62 i to w biosie tesz w zakladce pchelath Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 wejdz do biosa z wcisnietym insertem podczas wlaczania kompa. zaladuj domyslne ustawienia a potem w softmenu podbij lekko napiecie na procu. np. daj 1.7. cciekawe czy wstanie. pomierz napiecie na mosfetach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Sprawdź chłodzenie i czy podłączyłeś wentylator cpu, ja na moim poprzednim Abicie (to był właśnie NF7-S) nie podłączyłem kiedyś i też mi się wyłączał :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morbider Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 biosa nie zapisuje bo sie wylacza a jak z sampronem podnioslem napiecie to tez sie zaczal wylaczac a co do wentylka i chlodzenia to oka mam pozakladane -napiecia na mosfetach nie umiem sprawdzic tylko w biosie jak podgladam to skacze z 1,57 na 1,62 ludzie a moze dac jakis stary bios bo mam teraz najnowszego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 no to wsadz miernik do molexa i sie przekonasz ze to pewnie albo mobo albo zasilka :| nie wiem w czym masz problem jeszcze :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morbider Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 zainstalowalem starszy bios iruszyl z burtonem ale jak go obciaze to i tak sie wylacza juz sam nie wiem najprawdopodobniej mobo zdechlo - a wserwisie powiedzieli ze i tak nie uznają reklamacji bo z sempronem chodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 nie prawda nie moga Ci tak powiedziec mobo ma dziala ze wszystkimi cpu :] ps sprawdzales na mocniejszym zasilaczu bo to wyglada na jego wine .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morbider Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 porzyczylem od sasiada pamiec twimosa i e 3d marku zaszedl najdalej ale i tak sie wylaczyl zasilke testowalem 350 wat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Ty chyba dalej nie rozumiesz ze jakas tania zasilka nawet 400w nie pociagnie takiego sprzeta szczególenie jak to jest firma noname codegen tracer ... i jeszcze wiele innych sprawdz na jakims chieftecu fortronie albo modecomie :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morbider Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 a przedtem chodzilo ?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 odrazu mowie ze zasilacz;) jak koniecznie chcesz sie przekonac to zmierz napiecia miernikiem przy obciazonym procu.noname moze miec nawet 500w a jakie to daje napiecia i jaka jest realna wydajnosc to sie przekonali posiadacze tracerow550 i codegenow400.pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morbider Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 moze masz racje bo jak podniose bartkowi napiecie na 1,7 to nawet windowsa nie laduje moze poprzedni model bartka nie zjadal tyle prądu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 A ja mówie, że chłodzenie zle założone :] (co do bartona) Czemu, bo sam mam od kilku dni WC i przy odrobine większym docisku (nierównym) jednej ze śrób komp odpala się i po około 1-2s wyłącza sie. Trzeba wyłączyć z prądu poczekać, aż zgaśnie lampka i włączyć i to samo. Żadne clear'e ani nic nie pomagają, trzeba ponownie założyć cooler i sprawdzić zapinke bo pewnie krzywa i nie dociska. Możliwe, że czegoś nie doczytałem, ale jeśli w grach i tak dalej kompa wiesza to zasiłka, ale co do pierwotnego problemu z bartkiem, to raczej chłodzenie (miałem to samo ;) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 jestem ciekaw ile jeszcze bedzie zwlekal ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 no to nie jest kwestia zle zalozonego chlodzenia bo kilka razy zakladal semprona i bartona to chyba wie jak.pozatym to sie skonczy tak ze nie wymieni zasilacza tylko bedzie przekladal procki az oba ukruszy;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...