Jedrek71 Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Uwaga na nienagwintowane mocowanie[koszyk].Dlaczego uważam że to istotne?Ponieważ o tym felerze dowiesz się gdy będziesz chciał dokręcić jedną[lub obie]ze srób mocujących wiatrak na procesorze.Jest to czynnosć wymagająca trochę siły,a widząc że element nie łapie zapewne zechcesz docisnąć mocniej i mocniej,a tu nic,więc jeszcze mocniej.Efektem może być zniszczone jądro procesora.Dlatego sprawdź przed montarzem czy wszystko gra,czy obie sróby wkręcają się bez oporu i wrazie potrzeby nagwintuj otwory.Mi niestety przy tej czynnosci sróba się ukręciła i została w koszyku.Dopiero wyrwanie całego gniazda i doklejenie następnego pozwoliło na eksploatację Pentagrama Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 u mnie poszło jak po maśle,jednak zgadzam się że samo dokręcanie jest ryzykowne - trudno przełożyć opór śruby na siłę docisku , ja zaryzykowałem i wkręciłem całą śrubę w koszyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 j/w,też wkrecialem do oporu,ale na szczescie nic sie nie stało a z pentagrama jestem bardzo kontent ;D (qc80-cu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuneReK Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 U mnie tez obylo sie bez problemow. Jestem bardzo zadowolony bo temp. 31 stopni (laze po forum, chodzi WMP 9 i jeszcze kilka programikow)...Aczkolwiek opisana sytuacja moze miec miejsce niestety, trzeba uwazac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 U mnie na Penragramie AlCu Q-92 koszyk był za luźny, nawet po maxymalnym dokręceniu śrób wiatrak chodził na boki. Chciałem dogiąć tą blaszke w którą wkręca się śruby to mi pękła... Teraz koszyk jest na stałe przymocowany do coolera za pomocą kawałka aluminiowego wieszaka :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrek71 Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Teraz mi przeszło,ale zaraz po zdazeniu byłem wsciekły.Na pocieszenie jednak mam fakt,że np zalman by niewszedł a tak mam jak ulał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoofeR Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 U mnie podobnie ... poszło jak po maśle ale bać się bałem ale wkręciłem śruby do końca i na szczęście nic się nie stało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 U mnie tez obylo sie bez problemow. Jestem bardzo zadowolony bo temp. 31 stopni (laze po forum, chodzi WMP 9 i jeszcze kilka programikow)...Aczkolwiek opisana sytuacja moze miec miejsce niestety, trzeba uwazac. CZe.Widze, ze w podpisie masz soltka. CZy nie ma problemu z montowaniem tego pentagrama ??Przeciez soltek nie ma otworow na dodatkowe mocowanie colera. Jak to wyglada u ciebie, bo wlasciwie to nie widzialem pentagrama na zywo.Jak ty zamontowales ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrek71 Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Ja co prawda niemam solteka,ale odpowiem.Pedtagram niewymaga otworów obok soketu,i z tego co widać[czytać] na opakowaniu pasuje do AMD XP,AMD 64,Pentium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...