Uneek Eth Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 Porada na problem z dźwiękiem - sciągnijcie nowe stery ze strony www.soundblaster.com 25MB... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxDamage Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Tralalala kto nie tanczy niech ... , to jest nabijanie postow, a wy sie kolegi czepiacie :] btw. Na moim mx200 chodzi ok, jak na tydzien mialem radka 9100 by saphire (tego za 300zl) to jednak nie bylo tak kolorowo, brakowalo textur! ale zwiech nie zaliczalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommybox Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Jaki program jeszcze musiałeś wywalić ? mam ten sam problem - po włożeniu CD1 on mi każe włożyć cd2 ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowiczek Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 HeHeHe. Ja zmieniłem sibie BIOSik na Herc 8500 i gierka śmaga mi na maxymalnych ustawieniach w opcjach gry. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 czt zmiana na biosik od r 8500 jest oplacalna ?? Tz. czy cos ( oproocz tocki ) sie zmieni ?? Bo sie zastanawiam nad zmiana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenit Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Wyszedł patche 1.1b i już problem mam z głowy gram do woli, tylko nie wiem, po co właściwie w tej grze jest kasa i samochody, które wygrywam? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 potrzebuje bios do herculesa 8500, nie mam tekstur w toca race .... kto ma dobry i sprawdzony bios to prosilbym o przeslanie na maila sharki9@o2.pl dzieki chodzi o wersje z 64 ramu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 HeHeHe. Ja zmieniłem sibie BIOSik na Herc 8500 i gierka śmaga mi na maxymalnych ustawieniach w opcjach gry. :D a nie tna ci czasem inne gierki bo ja jak zmienilem bios na 8500 to toca chodzi swietnie a inne gierki mi tna :( albo mam jakis lewy bios mozesz mi podeslac na maila tego twojego ?? dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 Mam problem z Toca race drive na moim sprzecie,kiedy juz odpalam wyscig to nie widze textur samochodow,wiem za na radku 8500 i na innej karcie tak sie ne dzieje,a kiedy probowalem zmienic catalisty to dzialo sie to samo - HELP :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 Bo masz radeona 9100 :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 To chyba najbardziej znany problem z tą kartą (dlatego jej nie kupiłem :P ) i nic z nim nie zrobisz, jednynie zmiana biosu na 8500, ale może się nie udać :? . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Masz wgranego pacha, odinstaluj grę i wgraj ją od nowa nie wgrywaj pacha. Albo jeśli nie chcesz wgrywać gry od nowa to przegraj z płyty plik config i zastąp go w grze napewno pomoże miałem tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk7 Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 czytalem juz na tym forum o problemach z dzwiekiem (przy okazji innych tematow poruszane)ale czy komus z was udalo sie z tym uporac ??? Na stronie Codemasters sa porady ale nic nie pomagaja :-[ Mam Realteka ALC 650... we wszystkich grach jest ok jedynei w tej Toce to sie dzwiek tak przycina ze sie odechciewa w to grac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 mam tego realtka i w toce nie mialem problemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 ja mialem to samo ale nie na ALC lecz wbudowanej VIA. Problem rozwiazalem w ten sposob ze zainstalowalem inna karte dzwiekowa :-) :roll: A dzwiek w tej grze trzeba przyznac jest miodzio, jedna z lepszych gier pod tym wzgledem wg mojego zdania oczywiscie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Najnowsze stery + ew. rady z Codemasters i nie ma bata musi działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk7 Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Najnowsze stery + ew. rady z Codemasters i nie ma bata musi działać.mam najnowsze stery i kiedys juz probowalem tych ich "rad" i nic nie pomaga :( chyba nie pogram sobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekss Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Po wybraniu folderu w którym gra ma się zainstalować wyskakuje komunikat "Your system has not been modifed.To complete instalation at another time please run setup again" :?: POMOCY!!! Podobno trzeba wkładać odpowiednio płyty jak :?: U mnie wygląda to następująco:wkładam cd1 z menu wybieram instal pokazuje sie komunikat włóż cd2,po włożeniu płytki następują stndardowe procedury instalacji czyli licencja,wybór katalogu itp. Zamiast instalacji wywala komunikat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaDas Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Nie trzeba zmieniac biosu na 8500 tak jak radza niektorzy, wystarczy wejsc na strone codemasters, potem wybrac zakladke support, wybrac z listy gre Toca Race Driver i w Technical FAQ bedzie odpowiedz na taki wlasnie problem, a dokladnie: "Problem: The cars are missing their wheels and other graphics in the game are not displayed correctly. The graphics card is a Radeon 9100 Solution: The Radeon 9100 does not support the DirectX shader routines used in the game. However we can send you a new shader file which will disable some of these routines so that the graphics appear correctly. Email custservice@codemasters.com to get a copy of this file." Ja napisalem do nich i mi przyslai i juz jest wszystko z grafa ok :D Napisz do nich moze ci odpowiedza 8O Na problem z Colinem 2 tez jest chyba rozwiazanie u nich w Support, a na stronie Sapphire, jest np. patch do gry Redline, ktory tez rozwiazuje jakis tam problem z 9100, wystarczy wiec poszukac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Solution: The Radeon 9100 does not support the DirectX shader routines used in the game. However we can send you a new shader file which will disable some of these routines so that the graphics appear correctly.Czyli coś zmienili, bo jak patrzyłem tam ostatnio to było tylko że nie działa i to nie ich problem (tak w skrócie :wink: :P ). Ale dobrze, że coś jednak poprawili, czyli mówisz, że z TOCA już nie ma problemu i gra wygląda ok? Zastanawiające mimo wszystko jest stwierdzenie: The Radeon 9100 does not support the DirectX shader routines used in the game. a 8500 już tak :roll: 8O przecież to ten sam chip R200 :? . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaDas Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Mozna jeszcze zajrzec na strone Ati http://www.ati.com/support/issuetype/games.html , tu jest opisanych wiecej problemow z grami, takze na inne karty Ati. A tu ten plik co wysylaja z Codemasters http://www2.ati.com/misc/Reflection_PixelShader.pso Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dysan Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 MaDas co ci z codemasters przysylaja kaiego patha na toca zeby dobrze chodzila czy jak?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaDas Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 No przeciez napisalem, ze wysylaja, a dodatkowo ten plik umiescilo Ati na swojej stronie - dalem linka. Plik duzo nie zajmuje, ledwie 1,66kb, trzeba nim zastapic plik o tej samej nazwie w katologu ...GameDatashaders Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dysan Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 dzieki zrobione i dziala hura Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Ale skoro to usuwa jakies shadery, ktorych r9100 nie mial to czy to nie pogorsza jakosci ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dysan Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 niewiem czy pogarsza czy nie ale autka widac przedtem niebylo wiec niemogem stwierdzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek^ Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 W internecie znalazłem kody do Toca Race Driver. Nalezy je wpisywać w "oknie bonusowym" - gdzie ono jest????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bat Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 moze mi ktos powie czy ja jestem taki cienki czy ale nie moge znalezc odpowiednich ustawien zeby wygrac a Alfa GTV cup na torze Monza i Catalunya. Nawet jesli na prostej daje im rade to na zakreytach te waly mnie wyprzedzaja jakkolwiek idealnie bym jechal. AI oszukuje? Jak znam zycie to jest jakis myk na to. Poradzcie jak mozecie. Problemy sa glownie na szybkich torach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 ja alfa gtv cup przelazlem. a na zakretach to staraj im zajezdzac droge na maxa. Pewnie grasz na klawie wiec nie mozesz plynnie wejsc w zakrety bo ja gralem na kierze to o wiele lepiej sie gralo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bat Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 no wlasnie gram na kierze, na monzie spoko mozna zajezdzac i czasem sie udaje ale na catalunya to juz nie daje rady, troche mniej traci predkosci na wyzszym zawieszeniu ale jeszcze troche brakuje to wygrania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...