Menphis Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Mója karta to ostatnie Dno i nikomu nie wmawiam ze jest Zajebista .... Ale jest Lepsza od Gf 3 Ti i to jest moje zdanie .. Nie jestem manikiem komuterów .gire ..nigdy nie wywale kupe kasy na karte graficzna .. Wole na samochód ... P.S Prosze mnie od Cfaniaków nie wyzywac ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 TrueVanDal no offence :wink: Masz racje z tym wypelnianiem ze 3ti ma 8 jednostek TMU a FX5200 tylko 4...BTW.Menphis tu nie panuje kult 3ti tylko kult dobrych kart graficznych :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lcf Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 @Marcin5611: zza samochodu, na hardcore ze srodka za cienki jestem jeszcze :] jakos obrazu bez rewelacji, ale jak dla mnie wystarcza :]: usa s1 1024x768x32 + high usa s1 1024x768x32 + medium usa s1 800x600x32 + medium + enviroment map on i zgodnie z zyczeniem uzupelnienie testow (spodobalo mi sie benchowanie ;]) - swe s1, frapsem 120s pomiary (od zielonej lampki 3/4 trasy w tym czasie robilem), ustawienia detonatorow (66.32) na wydajnosc (lod bias 0, nie ruszane ;]), bez FSAA, bez anizo, sprzecior & zegary jak w sigu - wyniki: 1024x768x32 + high: Frames: 3863 - Time: 120000ms - Avg: 32.191 - Min: 24 - Max: 38 1024x768x32 + medium: Frames: 5187 - Time: 120000ms - Avg: 43.225 - Min: 29 - Max: 55 800x600x32 + medium + enviroment map on: Frames: 6655 - Time: 120000ms - Avg: 55.458 - Min: 40 - Max: 66 @Leborg: chodzi o to, zeby nie mowic, ze fx5200ultimate jest gorszym szrotem od gf3ti200 - bo to takie same szroty dzisiaj :] i niech ktos pobenciach!e gf3 na jakims 200x10 w koncu :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Czy do fx5200 ultimate da radę wgrać bios od ultra? Ktoś tego próbował z dobrym skutkiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lcf Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 @esem: chyba nie ma sensu, bo ultry maja z tego co pamietam, to na dzien dobry maja rdzen 325 i pamieci 650 (BGA 2.8ns zamiast 4ns w ultimate), a jeszcze nie slyszalem o zadnym ultimate, ktory takie parametry by pociagnal (chyba ze peltiery chcesz na swoim montowac, to moze sie udac :]). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 ULTRA ma pamieci BGA co juz wyklucza wgranie biosu nawet gdyby karta chodzila na takich taktach:) Esem widze ze juz siedzi fx:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 ja mam takiego co ciagnie 325 na rdzeniu , ale pamieci powyzej 600 ( co na 4ns samsungi i tak jest osiagnieciem ) wymiekaja , 610 i juz arty sporadycznie sie pojawiaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilwrc Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 STARY ZAMIENIAJ !!!! Ta karta JEST SZYBSZA od GF3 TI bez gadania ... Zamieniaj podkrec do standartowych 300 600 ... i masz w miare wydajna karta... Zobacz jak wyglada NSf na Fx5200 a jak na tym G$@%@# GF 3Ti I zapamiętaj na tym Forum PANUJE KULT Gf 4 ti i Gf 3ti Wszystkie karty sa gorsze od Gf 4 ti nawet radek 9800 ( Topic Farcry - jak czytałem to sie nie zle ubawiłem .. Potem te po obcinane screeny gołe i ultra high Pozdro Lukarz..) Prawie wszystkie sa gorsze od Gf 3 ti .. tak juz jest i juz .... Wymieniaj nie zastanawiaj sie ani chwili .... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Zaraz się zjulam :) No widziałem jak na gf3 chodził nfs (bo miałem gf3) i widziałem jak u kolegi chodzi i ci po wiem że na Gf3 chodził i wyglądał lepiej. Nie tylko enefes. A ten 5200 z bga 2.8 jest beznadziejny. To jakby do kaszlaka włożyć fele 20" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 lol big lol czekam teraz na wątek "Zamiana 9800 pro na fx 5700" pozdrowienia dla widzących świat inaczej :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latarnikmz Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 @cyganos king-lol big lol czekam teraz na wątek "Zamiana 9800 pro na fx 5700" pozdrowienia dla widzących świat inaczej Chyba zamiana GF3Ti na FX5200 to coś innego jak 9800<>FX5700? Kto tu pisze o lol big lol? :?: 9800 256 bit kontra 5700 128 bit :?: Po co takie porównanie? Wszyscy bronią GF3Ti jakby to była super karta. Ona była super jak była nowością i wtedy była swoistym wręcz królem, ale teraz już nie jest i wydajnościowo jest równa FX5200, FX-owi który nigdy nie był i nie bedzie Hitem, po prostu karta lowend, a równa Highend sprzed kilku lat. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 ona nie jest równa jest lepsza pokaz mi chocby jeden test w ktorym fx 5200 wyprzedza gf3ti ja jakos nie mogę znaleźć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latarnikmz Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Ale ja wcześniej pisałem, to jest forum o O/C i myślę o podkręconej jednej i drugiej karcie, mają podobną wydajność. Ja o kartach myslę tylko w kwesti podkręcania tak jak i o procesorach. A nie szukaj testów po necie, recenzji, tylko na forum pozbieraj wyniki od użytkowników ( tylko nie tych co boją się, że im pamięć na karcie się spali itp.) Dla mnie to jest tak, obie karty są na dzisiaj do [gluteus maximus] ale na pewno 3Ti nie jest lepsza od 5200 i na odwrót, a zaletą 5200 jest to, że jest karta nowszą. Gdy by mnie było stać to kupiłbym taką jak np. masz ty, bo to jest takie dzisiaj optymalne minimum do grania. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Mam nadzieję że to zakończy dyskusję : D1600@2000 + Gf3Ti-200@220/480 = 9079 w 3Dmark2k1 http://service.futuremark.com/compare?2k1=7475746 D1600 + Gf3Ti-200@230/500 = 8366 w 3Dmark2k1 http://service.futuremark.com/compare?2k1=7419892 NFS:U chodziło u mnie w max detalach na 1024x768 - i było naprawdę płynnie, choć szczerze przyznam że momentami chaczyło (i powtarzam jeszcze raz że nie jestem z tych co twierdzą że powyżej 27fps ludzkie oko nie rejestruje różnicy). w max detail 800x600 chodziło miodzio... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Mója karta to ostatnie Dno i nikomu nie wmawiam ze jest zapupista .... Ale jest Lepsza od Gf 3 Ti i to jest moje zdanie .. Nie jestem manikiem komuterów .gire ..nigdy nie wywale kupe kasy na karte graficzna .. Wole na samochód ... P.S Prosze mnie od Cfaniaków nie wyzywac ! Ale walisz fleki. FX5200 to jest dno (sam tak piszesz) czego nie mozna powiedziec o gf3 nawet dzisiaj. Czujesz roznice czlowieku ? Kupiles zloma wiec zostac z nim sam na samym dole piekla :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 milalem to i to . i jezeli mialbym sie zamieniac to bym to zrobil , ale tylko dlatego zeby gf5200 ultimate sprzedac na llegro bo drozej chodza . ogolnie jezeli chodzi o wydajnosc to gf3 wygrywa , szczegolnie po podkreceniu . nie sa to duze roznice , ale czasami te 5 klatek robi roznice w grze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lcf Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 a nikt z gf3ti200 nie moze zrobic jakichs normalnych benchmarkow z dzisiejszych gier, zamiast gadac ze chodzi szybciej? podajcie jakie stery i jakie ustawienia wszystkie sterow i detali w grze (lacznie z prockiem i timingami na pamieci, cfg z d3 etc), ja na swoim sprzecie ustawie all tak samo (byle bylo na platformie amd i <= od tego, co w sigu mam) i zrobimy porownanie jak chodza obie karty w dzisiejszych grach, zamiast sie bez sensu przekrzykiwac. na razie jest 1:0 dla gf3ti200 jesli chodzi o 3dmark2001, ale wciaz nie ma konkretnych wynikow z gier dla gf3 (ut2003, cmr04 by sie przydaly, bo juz podrzucilem wczesniej swoje, pod reka mam jeszcze nfs:u, d3, farcry i cod do ew. porownan dalszych). konkretow dajcie wiecej, a mniej opinii (mi sie wydaje, ze ogolnie gf3 powinien byc kilka minimalnie szybszy, ale chce sprawdzic w nowszych grach i z nowymi detonatorami jakie wyniki beda), to bedzie mozna wtedy jakis wniosek konktretny wysunac (np. czy gf3ti200 jest zawsze szybszy, jesli tak, to o ile, a jesli nie, to w jakich tytulach fx5200ultimate moze go ew. wyprzedzic, etc.). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 napisalem ze mialem to i to . gf3 szybszy minimalnie , po podkreceniu roznica sie zwieksza , ze wzgledu na srchitektoure 4x2 gf3 , podkrecilem z 175 na 250 , a zeby na gf 5200 byl ten sam efekt to musialbym rdzen z 250 na 400 dac . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Jakie 1:0 w 3dm2001? ~9k można spokojnie na fx5200 zrobić a w orbie są wyniki nawet po 13k-12k. Pozatym jak tak lubicie 3dmarki to może pościgamy się w 03? jaki 3ti zrobi tam ~2k a nawet 1500? a na fx bez problemu mamy 1700-1900. Pozatym podajcie wyniki z gier tak jak zrobił to lcf. Powtarzam po raz 100x między tymi kartami jest remis, ani jedna ani druga nie jest lepsza. Kaeres - sam gadasz bzdury, nie wiem coś się tak uczepił tego fx jak nawet nie wiesz na co stać tę kartę :? . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilwrc Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 lol big lol czekam teraz na wątek "Zamiana 9800 pro na fx 5700" pozdrowienia dla widzących świat inaczej :lol:To nara :P Miło było cię poznać. Opowiedz jak było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Jakie 1:0 w 3dm2001? ~9k można spokojnie na fx5200 zrobić a w orbie są wyniki nawet po 13k-12k. Pozatym jak tak lubicie 3dmarki to może pościgamy się w 03? jaki 3ti zrobi tam ~2k a nawet 1500? a na fx bez problemu mamy 1700-1900. Pozatym podajcie wyniki z gier tak jak zrobił to lcf. Powtarzam po raz 100x między tymi kartami jest remis, ani jedna ani druga nie jest lepsza. Kaeres - sam gadasz bzdury, nie wiem coś się tak uczepił tego fx jak nawet nie wiesz na co stać tę kartę :? . lol ja na swoim radku 9550 ktory jest tansza niz ten szajs fx5200 mam 3330 punktow w 3dmark 03 :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRX Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Cześć. Używam Ultimate i nic specjalnego. Zdycha przy mocniejszych grach i ogólnie to już troche cienias. :? Czy wymiana Opla Vectry z 92 roku na Astre z 95 roku ma sens. GF3 lepszy tu, FX lepszy tam, a ten drugi troche nowszy (lepsza blacha) i może dlatego warto się zamienić ... ogólnie sprzęt jest tak bardzo zblizony, że nic wielkiego po takiej wymianie w twoim komputerze się nie zmieni. :arrow: Pomyśl może jeszcze, że za kilka lat (a może i szybciej) kiedy przyjdzie pora na pozbycie się starej maszyny powiesz jakiemuś napalonemu klientowi.... panie tu siedzi najszybszy FX5200 ... Ultimate ... :wink: No. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Jakie 1:0 w 3dm2001? ~9k można spokojnie na fx5200 zrobić a w orbie są wyniki nawet po 13k-12k. Pozatym jak tak lubicie 3dmarki to może pościgamy się w 03? jaki 3ti zrobi tam ~2k a nawet 1500? a na fx bez problemu mamy 1700-1900. Pozatym podajcie wyniki z gier tak jak zrobił to lcf. Powtarzam po raz 100x między tymi kartami jest remis, ani jedna ani druga nie jest lepsza. Kaeres - sam gadasz bzdury, nie wiem coś się tak uczepił tego fx jak nawet nie wiesz na co stać tę kartę :? . lol ja na swoim radku 9550 ktory jest tansza niz ten szajs fx5200 mam 3330 punktow w 3dmark 03 :twisted:No i co z tego :evil: na Gf6800 mają po 10k nie o to chodzi. Tu porównujemy GeForce 3 Titanium z GeForce FX5200 Ultimate !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Jakie 1:0 w 3dm2001? ~9k można spokojnie na fx5200 zrobić a w orbie są wyniki nawet po 13k-12k. Pozatym jak tak lubicie 3dmarki to może pościgamy się w 03? jaki 3ti zrobi tam ~2k a nawet 1500? a na fx bez problemu mamy 1700-1900. Pozatym podajcie wyniki z gier tak jak zrobił to lcf. Powtarzam po raz 100x między tymi kartami jest remis, ani jedna ani druga nie jest lepsza. Kaeres - sam gadasz bzdury, nie wiem coś się tak uczepił tego fx jak nawet nie wiesz na co stać tę kartę :? . lol ja na swoim radku 9550 ktory jest tansza niz ten szajs fx5200 mam 3330 punktow w 3dmark 03 :twisted:No i co z tego :evil: na Gf6800 mają po 10k nie o to chodzi. Tu porównujemy GeForce 3 Titanium z GeForce FX5200 Ultimate !!! pomysl ja spuentowalem fx5200 to szajs :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilwrc Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Loobek a od czego twój 9550 nie jest lepszy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lcf Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 @loobek: trzymaj sie tematu - "fx5200 vs gf3ti200" jest. mowic, ze i jedna i druga sa dzisiaj powolne nie ma sensu, bo to wszyscy wiedza i juz kilka razy tez to bylo mowione. i ze radek jest 9550 lepszy, tez nikt watpliwosci nie ma, wiec takie uwagi mozna sobie opuscic (i btw. w momencie jak fx5200 wychodzil, to za ta sama cene byl z nowych ati tylko rownie cienki jak ten fx radek 9200). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 :D Każdy ma swoje własne zdanie na ten temat. Jak dla mnie to GF3 jest lepszy :!: Ludzie co wy gracie w te 3DMarki :?: GF3 ma w 2k3 gorsze wyniki bo nie obsługuje SM 2.0 tam wykorzystywanego. Jak chcecie porównać wydajnośc obu kart to odpalcie je na równych zasadach(tj. tylko PS1.1 czyli testy z PS1.4 i PS2.0 odpadają). Po porównaniu wyniku na bank GF3 okaże się szybszy :!: Fajnie że FX5200 ma PS2.0 ale gdyby go nie miało to w 3dMarku 2k3 wyniki nie byłyby wyższe niż w GF3(różnica wynika nie z tąd że karta jest szybsza tylko że po prostu może więcej testów wykonać a każdy nowy przeprowadzony test to dodatkowe punkty :!: ). Pozatym jak już pisałem nie ma dużej różnicy w wyglądzie gier na PS2.0 czy PS1.1. A i większośc gier wykozrystuje tylko PS1.1 więc "moc" FX tu nic nie daje. Jak mówią że gra jest optymalizowana pod DX9 to też mnie to bawi. Jak gra "zobaczy" że nie ma wsparcie DX9 to odpali ten najwyżej obsługiwany a co za tym idzie wszystkie ewentualne efekty na PS2.0 zostaną pominięte(mniej do obliczania już jakby zwiększa wydajność:) ) lub nawet zostaną wykonane przy użyciu dostępnych "szaderów". Dlatego gra pod DX9 nie musi lepiej chodzić na kartach z obsługą DX9. Ale to jest moje zdanie :) . Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Jak dla mnie to każda gra wykorzystująca dx9 (PS2.0) na fx będzie wolno chodzić... To jest rzeczywistość. FX5200 jest może dx9 ready, odpali, ale grac przeważnie się nie da. Zobaczcie TombRaidera, jak wszystke FX dostają w nim po d.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Decyzja podjęta - jak w podpisie. Jakie stery będą najlepsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lcf Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 korzystam z 66.32 i jestem zadowolony (inf trzeba podmienic, bo oryginalnie ta wersja dla gf 6600 byla robiona - w katalogu modded_inf guru3d dalo infa dla reszty kart). all gry chodza, wydajnosc w grach & benchach w porzadku, jakosc obrazu tez ok, wiec polecam z czystym sumieniem :]. PS wczoraj sie pokazaly 66.70 (tez beta), ale jeszcze nie testowalem :]. EDIT: po pierwszych testach 66.70 wypadaja pozytywnie (karte moge ciut mocniej bez zwiechy w 3dmarku2001 podkrecic, no i nawet na tych samych ustawieniach troche lepsze wyniki byly). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Jeszcze tylko czekam na watki typu FX5200 vs GF4ti :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...