Oski Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 Nie mogę zdjąć radiatora w Rivie TNT. Najpierw włożyłem kartę do zamrażalnika w lodówce na 2 godziny. Próba zdjęcia radiatora i nawet nie drgnął. Pomyślałem, że może za krótko ją trzymałem w lodówce i że za duża temperatura. No to wrzuciłem ją na całą noc do zamrażalki (-16 stopni). Rano ponowna próba zdjęcia radiatora i znowu nawet nie drgnie. Nie wiem jakim cholerstwem go przykleili. Może ktoś z Was wie jak go zdjąć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 rozgrzej aj 3dmarkiem, shybko zapqj do woreczka foliowego, wrzuc na noc do zamrazarnika i...... siluj sie ja sie naprawde mocno silowalem z klejem thermopox 85 ctuzylem shpachelki ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURTUS Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 zgadzam sie z Bruc'em karte nalezy rozgrzac a dopiero pozniej do zamrazalnika na pare minut,latwo karte rozgrzac poprzez podkrecenie i do tego demko 3dmarka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 załatw sobie skalpel hirurgiczny i wciskaj go powli miedzy procka a radiator.. u mnie wygrzewani i zamrazanie nie pomoglo, a cholera tak się trzymala na gf 256 ddr ze szok.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 podloz cos pod laminat (najlepiej drugi laminat albo cienka sklejke) wloz miedzy ta sklejke a radiator srubokret i najnormalniej w swiecie podwaz uzywajac dosc duzej sily. musisz jednak miec wyczycie i jak sklejka bedzie pekac albo cos w tym stylu podloz nastepna. u mnie zanim radiator odpadl myslalem ze odpadnie razem z chipem 8O , ale troche sily w to wlozylem i odpadl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 podloz cos pod laminat (najlepiej drugi laminat albo cienka sklejke) wloz miedzy ta sklejke a radiator srubokret i najnormalniej w swiecie podwaz uzywajac dosc duzej sily. musisz jednak miec wyczycie i jak sklejka bedzie pekac albo cos w tym stylu podloz nastepna. u mnie zanim radiator odpadl myslalem ze odpadnie razem z chipem 8O , ale troche sily w to wlozylem i odpadl. ta metpda może byc zgubna w przypadku gdy radio jest b.mocno przyklejona do GPU. Jak wsadzisz skalpel , który jest bardzo cienki nie naruszysz ani procka , ani jego krawędzi, ani reszty , rezystorów, kondensatorów itd.. KAŻDY SPÓSB JEST DOBRY WAŻNE ABY OSIĄGNĄC ZAMIERZONY CEL :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 Wcześniej już próbowałem skalpela i śrubokręta i nic nie pomogło. Nie próbowałem tylko numeru z rozgrzaniem. Zobaczę, może się uda (ale raczej nikłe szanse bo nawet nie drgnął przy skalpelu i śrubokręcie). Może ma ktoś inny sposób? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 Może by go pociąć na kawałki brzeszczotem tylko z uwagą żeby nie przejechać po ścieżkach! Lutowie jest raczej silniejsze od kleju więc na siłę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 Wcześniej już próbowałem skalpela i śrubokręta i nic nie pomogło. Nie próbowałem tylko numeru z rozgrzaniem. Zobaczę, może się uda (ale raczej nikłe szanse bo nawet nie drgnął przy skalpelu i śrubokręcie). Może ma ktoś inny sposób? U mnie tez się tak wydawało.. Na poczatku próbowałem wcisnąc nóz do tapet al jest za gruby więc wziołem ten skalpel i go wcinsąłem między GPU a radio i wciskalem go /wbijałem delikatnie pobijając malutkim młotkiem :P i to raz z jednej raz z drugeij strony i póścil.. możesz połaczyc te metody czyli: rozgrzać, włozyć do lodówy, nastenie wciskać /wbijac delikatnie skalpel.. Ja się męczylem 1,5 h i udało się.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 Wcześniej już próbowałem skalpela i śrubokręta i nic nie pomogło. Nie próbowałem tylko numeru z rozgrzaniem. Zobaczę, może się uda (ale raczej nikłe szanse bo nawet nie drgnął przy skalpelu i śrubokręcie). Może ma ktoś inny sposób? U mnie tez się tak wydawało.. Na poczatku próbowałem wcisnąc nóz do tapet al jest za gruby więc wziołem ten skalpel i go wcinsąłem między GPU a radio i wciskalem go /wbijałem delikatnie pobijając malutkim młotkiem :P i to raz z jednej raz z drugeij strony i póścil.. możesz połaczyc te metody czyli: rozgrzać, włozyć do lodówy, nastenie wciskać /wbijac delikatnie skalpel.. Ja się męczylem 1,5 h i udało się.. ja dokładnie w taki sam sposób(skalpel kombinerki i troche cierpliwosci i siły) użyłem ale mój puscił chyba po 30 minutach . na środku była tylko jakaś "kupka" jakiegoś swinstwa i to miało cieplo odprowadzać heheh. powodzenia życze "we wciskaniu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 dzięki wszystkim Jeszcze powalczę. Może się uda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 a moze jakims drutem tzn <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> drut i sprobowac go przeciagnac miedzy radiatorem a chipem jednoczesnie przesuwajac drut Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 a moze jakims drutem tzn <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> drut i sprobowac go przeciagnac miedzy radiatorem a chipem jednoczesnie przesuwajac drut tez o tym kiedys myślalęm ale ten klej jest jak skala i to rozwiązanie odpada! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 a moze jakims drutem tzn <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> drut i sprobowac go przeciagnac miedzy radiatorem a chipem jednoczesnie przesuwajac drut tez o tym kiedys myślalęm ale ten klej jest jak skala i to rozwiązanie odpada! Zgadza się. Zajebiście twardy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...