yotomeczek Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Hehe Pochwale się Nie ma to jak proc z Dobrej ręki (Lumperator coś wie o przebieraniu Mobile) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 :evil: Powiedz mi jak to jest - ja te procki testuje i przebieram a ty zawsze wykrecisz wiecej niz ja ???????? Chyba sie pujde i pochlastam - umnie w testach tylko 2.6 gh a u ciebie <2.7 gh trzeba kompa przekonfigurowac :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 :evil: Powiedz mi jak to jest - ja te procki testuje i przebieram a ty zawsze wykrecisz wiecej niz ja ???????? Chyba sie pujde i pochlastam - umnie w testach tylko 2.6 gh a u ciebie <2.7 gh trzeba kompa przekonfigurowac :twisted: Może będziesz odkupował ode mnie :D zapraszam do giełdy http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=1049900#1049900 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NorieL Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 ytomeczek moze sie czepiam ale Bartony standardowo chodza chyba na FSB 333 a u ciebie na aukcji jest 266. Pewnie male przeoczenie:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 ytomeczek moze sie czepiam ale Bartony standardowo chodza chyba na FSB 333 a u ciebie na aukcji jest 266. Pewnie male przeoczenie:P Ale z Twojej strony :wink: Zwykłe Bartki mają FSB 333, Mobile 266 - i dlatego mobile wymaga L12 moda ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NorieL Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Zwracam honor:D Nie wiedzialem ze to mobile. Moj blad:P Ps. qfa slepy jestem, w tytule jest ze to mobile:D hehehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 ja niepowiedzialbym ze to 2.7ghz jest takie stabilne :D ten test Super Pi 1M o niczym nie swiadczy 16M lub 32M to juz co innego :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 ja niepowiedzialbym ze to 2.7ghz jest takie stabilne :D ten test Super Pi 1M o niczym nie swiadczy 16M lub 32M to juz co innego :P A czy ja mówie że jest stabilne ?? Od kiedy to rekordy bije się na stabilnym kompie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 ja niepowiedzialbym ze to 2.7ghz jest takie stabilne :D ten test Super Pi 1M o niczym nie swiadczy 16M lub 32M to juz co innego :P A czy ja mówie że jest stabilne ?? Od kiedy to rekordy bije się na stabilnym kompie ?? ale co to za chwalenie jak nie jest stabilne :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 ja niepowiedzialbym ze to 2.7ghz jest takie stabilne :D ten test Super Pi 1M o niczym nie swiadczy 16M lub 32M to juz co innego :P A czy ja mówie że jest stabilne ?? Od kiedy to rekordy bije się na stabilnym kompie ?? ale co to za chwalenie jak nie jest stabilne :P ] Jasne ... gadanie - zrób 36s i pogratuluję ... A ty masz to fsb 275 stabilne ?? Patrzyłeś czy przechodzi GoldMemory ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 dajcie se siana. wynik bardzo ladny. ciekawe jakby to wygladalo na 2.8ghz :D musze podpuscic Powerka ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 spoczko chłopaki tez niedługo sie pobawie .... wczoraj tak sobie od niechcenia pusciłem bo akurat komp mi chodził na 2.82 to sobie pusciłem miałem 39s jak by wy wyłaczył gadu i takie smieci to moze z 38 bybyło wiedz rekordzik jest na prawde na poziome szkoda ze ja u siebie takiego fsb nie pociągne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Ja na urielu :D także 36s :twisted: tylko, że 244x11. Yotomo widział screeny ;) http://members.lycos.co.uk/swidrzany/superPi_1MB.JPG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Ja na urielu :D także 36s :twisted: tylko, że 244x11. Yotomo widział screeny ;) Na 11x244 mam idento - 36 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Coś trudno będzie zejść poniżej 36s. Jak B.P.AMD wyłączy wszystko z traja to z 2.8GHz może mieć to 35s :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 heheh bolesnie przekonalem sie o potedze wysokiego fsb.. na 2700 MHz (13,5x200) mam w najlepszym wypadku 42 sek.. no tak ale nie ma kaski na lepszy ram, mogacy byjac sie ponad fsb 240 z dobrymi timingami... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 heheh bolesnie przekonalem sie o potedze wysokiego fsb.. na 2700 MHz (13,5x200) mam w najlepszym wypadku 42 sek ja też :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Coś trudno będzie zejść poniżej 36s. Jak B.P.AMD wyłączy wszystko z traja to z 2.8GHz może mieć to 35s :twisted: mysle ze samo wyłaczenie traja nie pomoize potrzeba by fsb i timingów, moze nowy bloczek pozwoli na pare mhz wiecej na procu lecz nie ma na co na to liczyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 POWER BY AMD----> nawet te 2820 Mhz nie pomoglo? to w koncu o jakies 120 wiecej niz u mnie no i masz w podpisie ramki niezle ustwione... CL2 i 450.... Dziwne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 42s mam na FSB 216x11= 2376MHz Thoroughbred ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Coś widać, że ta zależność SuperPI od FSB i proca nie jest liniowa... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 epoxer--> sprzet dziala ci asynchro?bo w podpisie masz to troche inaczej ustawione Świder--> hehe przydaloby sie siagnac kogos z celina i z celina d mocno wykrecona dla porownania;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 epoxer--> sprzet dziala ci asynchro?bo w podpisie masz to troche inaczej ustawione Świder--> hehe przydaloby sie siagnac kogos z celina i z celina d mocno wykrecona dla porownania;) W podpisie jest obecny config a to co podałem to wyniki zabawy w oc CPU - na codzień nie przekraczam nim 2280. Wszystko synchro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Coś widać, że ta zależność SuperPI od FSB i proca nie jest liniowa... ;)bo tu nie chodzi o FSB a o pierwiastek kwadratowy przepustowosci pamieci pomnozonej przez czestliwosc proca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Hmm... 3800(do kwadratu) x 2680MHz = :twisted: hehe, :lol: coś Ci ostatnio Rapra do śmiechu :D ( i dobrze, śmiech to zdrowie :D ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 rapra ---> jestem jakies 36 h bez snu i zapytam pewnie glupio.. czy szerokosc szyby FSB nie ma wplywu na przepustowosc pamieci? w razie czego sorry za glupi tekst :) epoxer---> ok spoko, myslalem przez chwile ze dala super pi jest obojetne czy leci synchro czy asynchro, co by bylo jeszcze bardziej zakrecone ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 FSB nie ma nic wspolnego z szerokoscia ani szybami. jest to dokladnie czestotliwosc (Front Side Bus) a licozna jest w [MHz]. FSB nie ma wiec szerokosci ani w metrach ani bitach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 FSB nie ma nic wspolnego z szerokoscia ani szybami. jest to dokladnie czestotliwosc glownej magistrali danych (Front Side Bus Frequency) a liczona jest w [MHz]. FSB nie ma wiec szerokosci ani w metrach ani bitach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 mam pytanie czy zasmiecony windows ma wplyw na wynik super PI? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 oczywiscie ze ma - aby osiagnac wyzszy wynik trzeba pozylaczac wszystkie mozliwe uslugi systemowe Yotomeczek: swiezutka marchewka dla Ciebie: ftp://83.16.182.254/superpi34s.jpg P.S. sorry za walniecie dubleta 2 posty wyzej (mialo byc zmien a wyszlo cytuj) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...