Jacek Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Przykład: sawtiłem jakis czas temu zeby grpowął pliki według typu. Jakis czas temu chciaem przywrocic do poprzedniefgo ułozenia tzn według nazwy.. Moge to zrobić ale po wyłaczeniu tego okna i po ponownym wejsciu do niego(np. na partycje d:/) wciaz jest te ustawienie według typu... Szlag mnie bierze bo nei moge tego ustawic jak trzeba! :/ W opcjac folderow mam odznaczona opcje"zapamietaj ustawienia kazdego folderu" tak robie od dawna... Lecz teraz sie cos knoci :/ Mozna to jakos naprawic? Mam XP +sp2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 No to sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. :P Powinieneś tę opcję mieć zaznaczoną. Jak system ma pamiętać ustawienia danego folderu, skoro zadecydowałeś, aby o tym zapominał :?: 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 poza tym... nie wiem jak wiekszosc... ale odkad ujrzałem total.. wróc windows komandera wtedy.. to zapomniałem wogle jak wyglada okno mój komputer... lepszego programu (menedzera plików++) chyba jeszcze nie wymyslono... kiedys tez uwazałem ze poco mi, jak bilowe okna ładnie wygldają... ale dobrze ze te czasy juz minęły i nigdy nie powrócą :lol: a co do topica to tam zmieniasz to wszystko jednym ruchem ręcki za pomocą 2 palców.. jak chcesz i keidy chcesz.. i sam zapmiętuje :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 No to sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. :P Powinieneś tę opcję mieć zaznaczoną. Jak system ma pamiętać ustawienia danego folderu, skoro zadecydowałeś, aby o tym zapominał :?: 8O Boshe "Zapamietaj ustawienia wyswietlania każdego folderu" Co daje w efekcie takie coś: Ustawienia plikow na d:/ owszem sa dobre ale gdy wchodzi sie do do dalszych katalogow ikony są już np. duże! A przecież nei beede zmieniac ustawien dla kazdego folderu z osobna. nIe wiem czy miałes styczniosc z XP ale ja te opcje odznaczałem by mieć własnie wszystkie ikony takiego samego rozmiaru i ułorzenia. ech ps. robie tak od dawna tzn odznaczałem te opcje. I efekt były taki jaki chciałem..... Lecz mozliwe ze przez sp2 cos sie skaszaniło :/ TC tez uzywam ale za chiny nie moge zastapic nim okienek. Jak np. używac prawego przycisku? Np. by dodac jakis plik do winampa(na liste) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Że tak zacytuje: Boshe :!: A ja mam zaznaczone. I po ustawieniu odpowiedniego wyglądu przyciskam klawisz Zastosuj do wszystkich folderów i wszystkie wyglądają tak jak chcę, a jednocześnie mam możliwość zmiany i zapamiętania innego wyglądu, jeżeli mam kaprys wykonania zmiany dla niektórych, tylko, folderów. :twisted: Jeżli chodzi o TC, to wystarczy prawidłowo ustawić konfigurację. Menu Konfiguracja->Ustawienia główne->Operacja Trzeba zaznaczyć opcję Lewy przycisk myszki (jak w Windows). I gryzoń działa dokładnie, jak w Windows'ie. :P Pozdrowienia Sikor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 No widzisz, chodziło o niezawuwazony wczesniej przeze mnie przycisk "Zastosuj do wszystkich folderów" ;) teraz jest już dobrze. Z TC też jest już dobrze :) Dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...