Skocz do zawartości
Gall86

Najtansze bloki wodne z bloki.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam co sadzicie o tych najatnszych blokach na cpu z bloki.pl ? mam na mysli North Base i North Star. Czy sa dobre czy lepiej doplacic i ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> drozsze ? Chce chlodzic Athlona 1,7xp. Ewentualnie poleccie cos w tych cenach z innego zrodla.

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy od tego co chcesz uzyskać poprzez zastosowanie WC. Jeśli chcesz podkręcać i zwiększyć wydajność to raczej zainteresuj się czymś lepszym. Jesli jednak zależy Ci na ciszy to myślę że te bloki spokojnie wystarczą. Oczywiście nie spodziewaj się jakiś super niskich temperatur.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam North Stara z bloki.pl. Z bloku jestem zadowolony. Chłodze nim Athlona 2400XP. Jak czasami podkręcam proca na napięcie oscylujące wokół 2V to blok niema żadnych problemów z odprowadzaniem ciepła, nigdy temp nie miałem wyższej niż 44 stopni wg płyty. Bloczek mogę polecić z czystym sumieniem, wykonany pożądnie. Jeśli zależy Ci bardzo na 3-4 stopniach różnicy w wydajności bloku to dopłać i bierz coś lepszego. Mi starcza, pozatym i tak całość zmieniam na home made wiec niema co narzekać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, nie ma sensu wymieniać się temperaturami bo na każdej mobo są inne... No ale dobra podam Ci temp z mojego epoxa :)

Jak jest w mieszkaniu zimno to temp. w idle ok 33 stopnie. normalnie mam ok 35 a w stress ok 39. Ale licz się z tym że nie sam blok jest w układzie i wydajność po dłuższym katowaniu proca nie zależy tylko od bloku ale również od reszty chłodzenia (nagrzewnica-chłodnica)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32394626

co o tym sadzicie ? przypominam ze zalezy mi tylko na ciszy, ale wiadomo temepraturka tez ma byc przyzwoita.

A co mamy sadzic? Blok jak blok... Nie wiadomo jak wyglada w srodku... ja bym nie kupowal czegos takiego... lepiej Snake z bloki.pl wyrwac, bo przynajmniej wiadomo co ma w srodku :P :D

Albo najlepiej dozbieraj do czegos mocniejszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi