lesiuc Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Witam! Mam pytanie. Moja płyta to sławetna k7s5a. Procesor duron 850. Chciałem zmienic na durona 1800, tydzień temu w sklepie w okolicy były za około 180 zł ale jakoś je wymiotło. W zamian są semprony. Mogę mieć semprona 2200 za około 190zł I tu zaczyna się problem... k7s5a nie obsługuje magistrali 333 tylko max 266 i nie da się zmienić mnożnika. Wykombinowałem tak żeby włożyć tego 2200 i powinien odpalić na 266 i zwiększyć mnożnik bezpośrednio na procesorze za pomocą mostków. Pytanie tylko czy da się tego dokonać na sempronie? Gdyby zmienić mnożnik to dałoby się go odpalić chyba tak na 1800 Mhz? A może nawet więcej... Bardzo proszę o odpowiedź może ktoś wie czy to się uda... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 słyszałem że na sempronach nie za bardzo można ingerować w mostki,poza tym nie wiadomo jak twoja płyta zareaguje na tego proca.proponuje ci zapolować jednak na durona - masz pewność że ci pójdzie no i wyższy zegar,jak nie ma w sklepie to szukaj na allegro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 mnoznik jest zablokowany i go nie zmienisz drutmodem mozesz sprobowac przerobic Semprona na Mobile i zmieniac mnoznik programem spod windows skontaktuj sie z kims kto ma taka plyte i sprawdzal Mobile moda+program do zmiany dla pewnosci radzilbym ci znalesc sobie durona ,albo dolozyc kasy i kupic pewniaka w postaci athlona 2000+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 z tym semprone to raczej sobie nie powalczysz bo moze woogóle nie dzialac mnoznik zablokowany itd jak wyzej szukja drunia albo xp :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Szukaj Duronika na allegro np: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31585457 albo http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31092851 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...