kamiltassior Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Miałem myszke podpiętą do przednich portów usb, po wizycie w serwisie - jak spaliła sie grafa - już myszka nie działała. Na szczęście działa w tylnich portach USB Co może być przyczyną niedziałających przednich portów USB ?? W biosie jest wszystko na 80% ustawione i włączone. (Integrated Pheriperials>>OnBoard Device>>USB>>1.1+2.0) - Sprzęt ?? Najprawdopodobniej, bo po wizycie w serwosie. Gdzieś pisali że potrzebna jest zworka na płycie głównej żeby aktywować USB-ki - ale to w starych płytach głównych. - Windows ?? Może on blokuje dostęp do USB ?? Jeszcze opisze że jak podpiąłem dodatkowy USB w miejsce tych przednich to lampki się świeciły wszystkie ale nic na tym porcie nie działało - mysz i drukarka. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp00n Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 w serwisie wypieli ci kabel od tych złączy z płyty głównej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiltassior Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Kable z przodu widze że są podpięte (może odwrotnie - ale chyba bez znaczenia) a na płycie głównej sam je podpiałem z instrukcja płyty głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoszon Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Chyba jednak źle podpiąłeś kabelki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Kable z przodu widze że są podpięte (może odwrotnie - ale chyba bez znaczenia) a na płycie głównej sam je podpiałem z instrukcja płyty głównej.Podłącz dokładnie Vcc, D+, D- ,GND - 1 port USB, drugi analogicznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...