5M@I_3[ Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Witam, chcialem sie mniej wiecej rozeznac jak czesto dolewacie algolu badz innych antybakteryjnych substancji oraz barwnika UV do swoich WC ? Moje chodzi juz miesiac i co prawda kolor wody sie nie zmienil, ale na poczatku byla mniej przezroczysta przez dodanie algolu a dzisiaj zauwazylem ze jest o wiele bardziej przezroczysta... Czy to znak zeby wlac algolu ? Jak czesto Wy to robicie ? Z góry dzięki za odpowiedzi ! Pozdrawiam... PS. Aha, podrzucilbym zdjecia, ale wlasnie jestem w 80% zbierania na Canona G5, takze jak kupie, to dopiero wrzuce zdjecia na forum ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Srokus Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Roztwor powinien miec w miare stale proporcje wiec jezeli juz czego dolewac to gotowa mieszanke. Ja po 4 miesiacach dopiero musialem dolac troche a ostatnio zmienilem bloki wiec woda tez jest nowa :) btw ja uzywam borygo eco :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf_ Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Ja dodaje nakrętke denaturatu raz na 3-4 miesiące. I tak od roku. Glonów nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_ Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Witam. Chciałebym się dowiedzieć ile wlać spirytusu do mojego przyszłego układu. Czytałem na forum że wlać 100ml. Ale 100ml w jakim przypadku ?? Gdy jest rezerwuar czy go nie ma ?? Bo moje WC będzie miało bardzo małą ilośc wody (kadett, węze i blok na CPU) Czy 100ml to nie zaduzo ?? Do kadetta wchodzi mi około ~650ml wody (na "oko" ) + to co się zmieści w wężach+ blok. Ile wy dolewaacie do swoich układów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 IMO lepiej wlać za dużo spirytusu, niż za mało. Ja dolewam tylko jak uzupełniam wodę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziungwaj Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Ja ostatnio przy zmianie wody wlałem buteleczke 30ml Alginu + 100ml wódeczki myśle ze bedzie ok. Ostatnio jak mniałem sam spirytus to werzyki zrobiły sie zielone :evil: :evil: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Może to Eheim? ;););) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziungwaj Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 To nie były Ehiemy :D ale wyglad mniały podobny :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Ja ostatnio wlalem 100 spitu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...