Skocz do zawartości
Nozgul

K. Muzyczna pomocy!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich, mam dosc powazny dla mnie problem z karta muzyczna SB Audigy Player:

czasem jak jest cicho muzyka, znika prawy kanal, jak podglosnie to sie znowu aktywuje, pomyslalem ze to moze cos z stykami, wtrysnolem do portu od wyjscia liniowego troche "Contakt", wymienilem kabel na kabelek z pozlacanymi stykami, a tu guzik!!, dalej to samo, co moze byc walniete?, czy to karta juz pada, i zaniesc do serwisu??.

Mam drivery zainstalowane z plyty Creativa, i ostatnio zainstalowalem update Creativa ten najnowszy z Sierpnia, winde mam XP Pro PL.

pozdrawiam, i dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem jest to wina sprzętu. Może w SB coś nie łączy (jak nie działa spróbuj porószyć kablami) lub cośwe wzmacniczu do którego jest podłączona karta. Najgorsze sąproblemy które zdarzają się nieregularnie - może jak zaniesiesz do serwisu to będzie działać ok a w domu znowu kupa :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich, mam dosc powazny dla mnie problem z karta muzyczna SB Audigy Player:

czasem jak jest cicho muzyka, znika prawy kanal, jak podglosnie to sie znowu aktywuje, pomyslalem ze to moze cos z stykami, wtrysnolem do portu od wyjscia liniowego troche "Contakt", wymienilem kabel na kabelek z pozlacanymi stykami, a tu guzik!!, dalej to samo, co moze byc walniete?, czy to karta juz pada, i zaniesc do serwisu??.

Mam drivery zainstalowane z plyty Creativa, i ostatnio zainstalowalem update Creativa ten najnowszy z Sierpnia, winde mam XP Pro PL.

pozdrawiam, i dzieki za pomoc

Sprawdzaleś w innym komputrze z innym niż XP systemem operacyjnym (konieczne). Spotkałem się z czymś takim ze ta sama karta w tym samym kompie przy małym poziomie głośności prawy kał szumiał. Tylko pod XP. Pod W2k, me, 98 nie. Reinstalacja XP + nowe stery - wszystko O.K. tyle że następnego dnia znów to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...