Skocz do zawartości
Gzuguz

Pytań kilka do(wróbla ćwirka) osób z MSI KT4AV

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chcialem sie dowiedziec czegos o kilku ustawieniach biosu.

1.Spread Spectrum - 0.25 %, 0.5%, 0.75 % opcja ta ma duzy wplyw na podkrecone komponenty i poprawia stabilnosc, ALE podobno nie wskazana przy podkrecaniu.Posiadam Durona 1.6 ktory jedzie na szynie 169 (default core) i jak na razie nie ma problemu.Jak własciwie jest z ta opcja czy pozostawic ja na Disabled czy inaczej ???

2.Termination Vol - 1.27, 1.29, Auto - hmmmmmmm ???????????????

3.W sekcji Power Management Features - "CPU HALT Command Detection"-też raczej nie wiem za co TA opcja odpowiada,oczywiscie zagladalem do instrukcji, ale tam jest to jakos dziwnie opisane.

Z góry dziekuje za pomoc .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) rozrzut fsb , to znaczy ze jak masz wyzylowany sprzet do granic mozliwosci lepiej dac na wylaczone bo ten jeden procent w gore z fsb ( nagly skok ) moze zakonczyc sie resetem i wogole :]

2 ) tutaj moge sie mylic ( hmm sam sie dlugo zastanawialem co to ) i sadze ze jest to napiecie mostka

3 ) hardwerowe schladznie proca ( ocinanie danych czesci proca ) ktore nie sa potrzebne w danej chwili ( przy oc zalecane wylaczyc ) , ja mam wlaczone i mi pasuje :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 ) hardwerowe schladznie proca ( ocinanie danych czesci proca ) ktore nie sa potrzebne w danej chwili ( przy oc zalecane wylaczyc ) , ja mam wlaczone i mi pasuje :]

raczej software'owe ;)

przy oc wskazane, włączyć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej software'owe ;)

przy oc wskazane, włączyć :)

przy oc wskazane wylaczyc , poniewaz skoki temperetur , jak i napiecia moga powodowac zwisy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...