Stiff Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Witam! Piszę bo już "krew mnie zalewa"! Nie wiem o co chodzi ale Elixir 256MB DDR333 CL2.5 w połączeniu z Epoxem 8RDA+ Rev 2.2, wariuje! Wcześniej miałem Solteka 75FRV i tam kręciłem te ramy bez problemu na 180MHz (timy słabe bo 2.5-3-3-7) i wszystko było OK - mem test stabilny jak skała. Po zmianie płytki na tego Epoxa ustawiłem te ramy tak samo i koopa - resety sporadyczne, bo spradyczne ale jednak, odpalam mem test i juz zaraz na początku w 3 d... błędów, zmieniam na 166MHz i to samo! O co chodzi? - przecież to są ramy 333, więc z taką czętotliwością nie powinno być kłopotów! (timingi też 2.5-3-3-7) Miał już ktoś taki problem? Proszę o odpowiedź, będę wdzięczny za rady. Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 witaj z płytki na nforce2 są bardzo kaprysne jesli chodzi o zastosowane pamieci, to co znosił twój VIA KT, nforce moze nie pociągnąc, mozliwe ze bedziesz musiał wymienic kośc na inną, bardziej "normalną". polecam GOODRAM made in Poland pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 OK, dzięki za pomoc. I tak planowałem wymianę na coś lepszego, mam nadzieję, że to ram, a nie płyta ma coś z kontrolerem pamięci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Mam jeszcze jedno dodatkowe pytanie trochę nie na temat. Czy można kupić GoodRamy 256MB DD400 CL2.5, w sklepie widziałem tylko CL3... Zdrowia fszystkim :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 nie wiele drozsze kingmaxy ;) 433 na 400 chodza na cl2@2.8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 hmmm, chodzi Ci oczywiście o kingmaxy 400MHz a nie 433, bo te drugie to wątpię żeby były niewiele droższe... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Po prostu masz syfiaste ramy, kup nawet Goodram cl3 spoko beda chodzic z cl 2,5 (w singlu na pewno bo w dualu to nie wiem :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Po prostu masz syfiaste ramy, kup nawet Goodram cl3 spoko beda chodzic z cl 2,5 (w singlu na pewno bo w dualu to nie wiem :)) smigają na wszystkich NF2 w dualu bezproblemowo, o wiele lepsze od badziewiastych elixirów, specteków i innych tego typu wynalazków... są bezawaryjne (ani jednej reklamacji jak dotąd) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Po prostu masz syfiaste ramy, kup nawet Goodram cl3 spoko beda chodzic z cl 2,5 (w singlu na pewno bo w dualu to nie wiem :)) smigają na wszystkich NF2 w dualu bezproblemowo, o wiele lepsze od badziewiastych elixirów, specteków i innych tego typu wynalazków... są bezawaryjne (ani jednej reklamacji jak dotąd) No to widać, że polskie wcale nie musi być takie złe :) Ja swoją drogą też nie narzekam na GoodRamy (mogę powiedzieć, że są super w tej cenie :)) Watcher: Do 1994 r. mieszkałem w Kielcach - powiem więcej urodziłem się tam (szpital przy ul. Kopernika) :) naprawdę niepowtarzalne miasto i ludzie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 a jednak jak kupilem 256 goodrama to byly zepsute:] na szynie 333 byly setki bledow i nic sie nie dalo wlaczyc nawet windy zainstalowac. na szynie 400 bledow bylo kilka i dalo sie pracowac nawet grac ale czasami wywalilo do windy. ale jak mi wymienili to smigaja pieknie. 2.5 3 2 11 przy fsb 210 na normalnym napieciu bez bledow w goldmemory. procek zablokowany i slabe chlodzenie to wiecej nie sprawdzam ale mysle ze jeszcze mozna na nich troche pojechac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcys-- Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 ja ma elixiry 256 mb pc 266 i na tym epoxie (kupilem niedawno) poszły mi stabilnie na 155 --> 266@310 !!!poszły na 166 (czyli 333) tylko winda sie nie załadowała :) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 U mnie elixiry 266 poszłły bez żadnych problemów na 333 i zero restartów było i 0 jakichkolwiek problemów. Zmieniłem je na kingmaxy 466 za 190 zł teraz sa przynajmniej we wrocku na giełdzie :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 na tweaku jest kolo co ma 266@400 nie wiem jak z napieciami/timingami ale sam wynik inponuje ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Rzeczywiście, ten nForce jest strasznie wybredny. Wspomniane ramy chodzą stabilnie na 180MHz dopiero przy 2.5-3-3-11 hehe. Zauważyłem że w proline.pl mają super ceny ramów (TwinMos-175zł, KingMax-180zł), mieszkam niedaleko siedziby w Katowicach więc jutro wybieram się na wycieczkę do proline, ciekawe co znowu mi się przydży w tym magicznym hehe, poczciwym sklepie, który zawsze wolałem omijać szerokim łukiem... :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 We Wrocku jakiś większych problemów z prolinem nie miałem , aczkolwiek czasami zdarzają sie problemy gwarancyjne z tego co mój koleś mówi . Gf4Ti się zjarał i dostałem nowego :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Tak, masz rację, zawsze można się z nimi dogadać. Kolega kupił u nich kiedyś GF'a 3Ti 200 i były z nim jakieś problemy, poszedł do nich a oni mu powiedzieli, że na pewno jest sprawny bo u nich chodził od miesiąca bez zarzutów.... yyyyy, amba... no, ale kase zwrócili :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Miałem zamiar zakładac nowy temat o Elixirach ale dopisze się tutaj Więc tak mam sprzet jak w podpisie i od tygodnia mecze sie z podkrecaniem elixirów udało mi sie je zapóścić max na 195 fsb ale odrazu wywala błedy i brak stabilności . Napiecia mam trakie procek 1,7v Elixiry1x512mb 2,8V i tu pytanie czy te napięcia nie są za wysokie? jaka jest bezpieczna wartość V core i Vmemory ? Według mnei problemem sa te pamieci bo sa strasznie badziewne jak tak porówwyniki innych osób w aidzie albo płyta . I tu bardzo ważne pytanie pisze mi coś takiego w instrukcji płyty 6 BANKSUPPORET KT6DELTA PAGE FOR THE LATEST MEMORY LIST ENSURE THE SYSTEM STABILITY (dotyczy to fsb 200 i apmieci na 400 mhz synchro ) wynika z tego że niewskazane jest takie połaczenie pamieci i fsb200 ? czy powodem słabego podkrecmoze byc płyta ? Na koniec jeszcze jedno pytanie jakie byście polecili sprawdzone i porządne pamięci do wysokiego OC 400mhz no i dobrą płyte również podatna na wysokie OC ? Zamierzam kupic 1x512mb hynix d43 i ABIT NF 7 czy dobrze wybrałem ? prosze o wasze opinie Z GÓRY THANX ZA POMOC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...