CobraVerde Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 Procesor jest OK, płyta też nie kiepska, dałem delikatnie srebrną pastę i CopperShima, dobry cooler na miedzi (CoolerMaster, 6000 RPM) i dodatkowy wiatrak (Zalman 2000 - 3000 RPM) wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ący gorące powietrze z obudowy. niestety w Biosie mam nadal temp. powyżej 60 st. !!!! to samo w Asus Probe 2.18. natomiast Sandra i MBM pokazuje temp. ok. 50 - 55 st. wersja biosu 1012 czyli podobno bez błędów odczytu temp. powiedzcie mi która temp. jest tą rzeczywistą i skąd te różnice ??? grzeje się czy nie ??? pozdrawiam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURTUS Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 mam podobna plytka tylko minimalnie starszy model no i mam ten sam klopot od 55 do 69 stopni :((( mysle ze to wina C.O.P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 Glowy niedam ,ale w tych asusach pobierna jest temp z diody term. procka a nie z czujnikow na socketcie jak w innych plytach tak wiec jest trochu wyzsza.Ale sie nic zlego nie dzieje.Z 5 stopni mozecie sobie odjac od wyniku ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 "]Glowy niedam ,ale w tych asusach pobierna jest temp z diody term. procka a nie z czujnikow na socketcie jak w innych plytach tak wiec jest trochu wyzsza.Ale sie nic zlego nie dzieje.Z 5 stopni mozecie sobie odjac od wyniku ;] Temperatura podawana jestr zarowno z diody jak i z czujnika , najnowesze MM potrafi odczytac te dwie temp . Speedfan chyba tez . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CobraVerde Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 tak, najnowszy MBM ma sporo "podłączonych" czujników. może ktoś wie jak dla mojego modelu płyty je wybrać - są tam opcje temp. Asus 1, Asus 2 itd., to samo z witrakami. nie znam tego programu i nie wiem jak je prawidłowo ustawić żeby wszystko było widać jak na dłoni ;) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ko5ma Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 Odczyt z diody to "Asus 4 (diode)", z czujnika pod prockiem "Asus 2", z płyty "Asus 1". Ale musisz mieć MBM w wersji 5.2, najnowszej. BTW u mnie różnica pomiędzy temp rdzenia a socketa wynosi około 10 stopni (rdzeń: idle 49, stress 54; socket: idle 39, stress 43....47 - różnie). Wszystko to na V7+ w trybie low. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berti Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 Mialem to samo w wersji 266 i 333. wymilem plyte na kt3 ultra2 i temperatura pokazywana przez bios msi byla sporo nizsza. szwankuja czujniki na asusie. wiec proc na pewno ci sie nie przegrzeje. jak na razie pracuje nad tym asuse wiec jak bede wiedzial jak rozwiazac problem to dam znac. na 266 upgrade biosu nie pomogl. wiec trzeba znalezc inne rozwiazanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...