Skocz do zawartości
Szymek

Asus 9950 zwalnia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wymieniłem sobie kartę graficzną na GF5900Ultra Asusa i mam jakieś dziwne 'akcje'. Mianowicie po deinstalacji starych sterowników ATI i wszystkiego innego badziewia do starej karty wszystko było super i 3DMark 2k1 pokazywał 16tys punktów co jest normalne.

Nagle wszystko zaczęło chodzić 3 razy wolniej i 3DMark robi już tylko 6tys punktów. Tak z niczego.

Sprawdzałem wszystkie ustawienia i możliwości ale karta pracuje cały czas na zwolnionych obrotach nawet w grach.

Co jest ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CZy karta jest podkrecona?? Ja mam co prawda wersje XT, ale na sterach od 60.xx w zwyz jak krece jednoczesnie ram i rdzen to mi zwalnia. Jak krece sam rdezen lub sam ram jest ok

Bo gdy temp. uzyskana przekroczy limit, to automatycznie taktowania idą poniżej normy (poniżej defalut) dla bezpieczeństwa ( no comments )...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CZy karta jest podkrecona?? Ja mam co prawda wersje XT, ale na sterach od 60.xx w zwyz jak krece jednoczesnie ram i rdzen to mi zwalnia. Jak krece sam rdezen lub sam ram jest ok

Bo gdy temp. uzyskana przekroczy limit, to automatycznie taktowania idą poniżej normy (poniżej defalut) dla bezpieczeństwa ( no comments )...

Wiem o ty, ale temperatura jest w normie. W spoczynku 58 a w stresie max 64.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi