Certino Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Witam. Mam zestaw głośników Creative 5.1 P580. Przy większych głośnościach subwofer pierdzi. Czym to jest spowodowane? Czy mam uszkodzony suubwoofer czy wszystkie modele tak mają? Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasK Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Też mam P580 i też tak "pierdzą", ale jest to chyba kwestia zbyt małej mocy subwoofera. Niestety. Jeżeli jestem w błędzie to niech mnie ktoś z niego wyprowadzi :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOD Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Jest to spowodowane złym wykonaniem otworu bass-reflex, po prostu zostały źle dobrane wymiary, może być on albo za krótki, za długi albo za wąski, za szeroki itd. Efekt ten ma każdy z subwooferów z tej serii, a także każdy z innych tanich pierdziawek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Za dużo basu dajesz i dlatego pierdzi, wszystkiego trzeba z umiarem :) Tu głośniczek masz mały i nie powinno to zaszkodzić, ale w dużych subwooferach takie pierdzenie bardzo szybko może uszkodzić głośnik, gdyż cewka uderza wtedy z dużą siłą w nabiegunnik magnesu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yosultan Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 GOD napisał: Efekt ten ma każdy z subwooferów z tej serii, a także każdy z innych tanich pierdziawek. I tu sie mylisz. Od niedawna jestem posiadaczem zestawu Creative P5800 - starszego brata P580. I u mnie nie ma tego efektu, nawet gdy wezme bas i volume na full wszystko ładnie grzmi nie ma efektu "pierdzenia" bas jest tak samo głeboki i czysty. PEACE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koni5 Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Czy w satelitkach w P5800 sa otwory do mocowania na scianie i czy faktycznie ten zestaw lepiej brzmi od P580, skoro ma lepsze parametry to chyba powinien. Ale cenowo w niektorych sklepach internetowych wypada lepiej - jest tanszy. Ktos cos wie? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...