Buziak Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Co o tym sadzicie ???? Moj SilentBoost swoja wydajnoscia mnie nie zaskakuje :/ Dlatego zamierzam go zmienic odrazu jak bede zmienial grafe. I powiedzcie czy te Heat-Pipe beda dobrze ulozone na NF7-S. Acha i jaki wentyl moglbym na to wsadzic, zeby bylo w miare wydajnie i cicho ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Cooler b. dobry !! a co ma heat pipe do płyty ?? Jaki wentyl ?? - jak masz kase to PAPST a jak nie to jakiś 80mm czy 90mm max. 20-24 dB ew. Arctic Cooler - Cichy i tani - 19bB chyba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Cooler b. dobry !! a co ma heat pipe do płyty ?? Jaki wentyl ?? - jak masz kase to PAPST a jak nie to jakiś 80mm czy 90mm max. 20-24 dB ew. Arctic Cooler - Cichy i tani - 19bB chyba... Gdzies tutaj na forum czytalem ze wlasciowsci heat-pipe zaleza od jego ulozenia ;) P.S chodzi Ci o tego PAPSTa http://www.4max.pl/default.asp?produkt=387 ?? bo ten 120x120 na ten coolerek nie wejdzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 na www.barwkomp.pl jest PAPST 80mm i 90mm wybierz sobie :) PS. Co do heat pipe... przecierz na tym coolerze nie da się układać heat pipe-ów... !? No bo jak ?? Heat pipe można układać w Zalmanach (Karty graficzne) ... W tym coolerze są złączone z żeberkami i nic z nimi nie zrobisz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Cooler b. dobry !! a co ma heat pipe do płyty ?? Jaki wentyl ?? - jak masz kase to PAPST a jak nie to jakiś 80mm czy 90mm max. 20-24 dB ew. Arctic Cooler - Cichy i tani - 19bB chyba... Gdzies tutaj na forum czytalem ze wlasciowsci heat-pipe zaleza od jego ulozenia ;) P.S chodzi Ci o tego PAPSTa http://www.4max.pl/default.asp?produkt=387 ?? bo ten 120x120 na ten coolerek nie wejdzie ;) a gdybyś zastosowal to ? http://4max.pl/default.asp?g=80&gg=76&produkt=109 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlins Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 ten cooler jest cienki jak d*** węża. Jeszcze na dodatek z PAPSTem to już katastrofa... Radiator jeszcze działa jako-tako jak ma mocny nadmuch,ale przy słabym nadmuchu będzie gorszy (albo podobny) do Silent Boost. Jak chcesz mieć niższe temperatury, to kup sobie jakiegoś Thermalright SLK. edit: widzę że masz mobo Abita i bude chieftec .... wiec jak bedziesz myślał o SLK to zmierz czy Ci wejdzie (bo do big towera, SLK-947 nie włazi) ....ale za to SLK-900A wchodzi bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RatS Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 dlaczego uważasz, że jest cienki? Testowaleś go? zakupiełm TT CP 101 jakiś miesiąc temu. założyłem na niego Zalmana 90kę która chodzi na 2700 rpm. do tego w budzie mam trzy wentyle nawiewajace do srodka oraz dwa wydmuciach!ace. Przy konfiguracji KT6-Delta oraz 1700+(1,6V stock)@2.282 MHz @2,0V 3HDD+2Napedy(CD i DVD) i Radek9100@295/314MHz w budzie MidiTower (4x5cali+2xfdd) oraz Chief420W. Pasta na procuku swykla dolaczona do TT CoolPipe. Przy Max obciazeniu mam ~52C stopnie w idlu z właczoną opcja CPU Suspend (czy jakos tak) mam ~39C. Dla porównania wczesniej mialem zamiast radiatora TT+Zalman X-Dream'a (puszczonego na najnizsze rmp) oraz zwykla paste Titana. I przy max obciazeniu bylo ~62C a w idlu conajmniej 43C. Przypuszczam ze po nalozeniu AS 5tki pewnie proc byl by jeszcze nieco chlodniejszy. Roznica jest spora, biorac pod uwage ze ten proc naprawde sporo grzeje (pewnie ~~110W przy max obciazeniu, do wyliczen uzylem kalkuratora webowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlins Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 jest cienki wg. mnie bo za tą kasę masz jakiegoś fajnego Thermlrighta, który będzie wydajniejszy (a za niewiele więcej jest "kiler" ..czyli SP-97). Check this out: http://www.systemcooling.com/tt_pipe101-01.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...