Skocz do zawartości
pawelek

Dobra karta, słaby proc, warto? (Cel1.7+R9800Pro)

Co lepiej kupic do Dooma3?  

1. 1. Co lepiej kupic do Dooma3?

• Dobra grafike, np R9800Pro
      15
    • Caly zestaw, np Barton+plyta+R9550
      12
    • Nie grac tylko miec na piwo :D
      16

Rekomendowane odpowiedzi

@lcf: nigdy nie miałem celeronka, zawsze miałem procki amd, jeszcze od AMD K6-2 :) tak że nie wiem jak to Intelowskie padło :)działa. Ale prosze mi dac dowody, że przy procku 1,7 GHz doom3 w 800x600 będzie chodził cienko. Nie uwierzę dopuki nie zobaczę!!! Doomek pomimo swietnej grafy bazuje na starszych rozwiązaniach, trochę podrasowanych, więc do grania nie podszebuje gigantycznej mocy obliczeniowej procka. Tak samo zresztą jak Far Cry. No, oczywiście kiedy włączymy wysoki (powyżej 4) anty-aliasing i filtrowanie to już inna sprawa: w Doom3 na 1600x1200 i aax8 i anizox16 każda, powiadam każda karta graficzna wysiada. I to niezależnie od procka.

OK, ale się rozgadałem....

@pawełek: Powiedz kumplowi, że jeśli jest zdeterminowany niech kupuje 9800. I NA PEWNO będą mu chodziły Far Cry i Doom3, co do HL_2 się nie wypowiadam

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie przesadzajcie mój kumpel ma celka 1.7 i geforce 2mx 400 64bit po lekim podkręceniu 256ramu 133hz i osiąga w 3dmarku 2k1 ok.3000pkt to chyba niezły wynik a teraz ma zamiar kupuić sobie geforce ti4200 i doom3 będzie mu chodził na mięko na średniej grafie :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego nikt nie poradzi kupić niestety używanego Pentium 4 na allegro czy na giełdzie + radek 9550. I bedzie lepszy od Athlona XP i Windows bedzie mógł dalej działać.

noooo naaapewwwnooo :lol: Antek z 2,2GHz robi intela 2,8GHz bez HT albo jest tak samo wydajny....a cena?? o wiele niższa...inwestowanie w Intela bez HT(nie wspominając o tym padle jakim jest Celeron) nie ma sensu bo wydajnosc ta sama co athlon 2x tanszy a tylko ma wiecej "cuferkuff" :lol: no ale zapomniałem o tym ze nie bedzie miał windowsa..hmm.....wg mnie i tak było by lepiej wymienic sprzet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nareszcie się odzywają jakieś rozsądne osoby :D

Na 90% bede we wtorek testowal tą konfigurację. Na 80% jestem pewien ze bedzie dobrze :D

Natomiast zmiana procka bylaby bez sensu, przy takim nakladzie kosztow lepiej kupic bartona z plyta.

Natomiast jesli zakupi sie dobra grafike nadal bedzie mozna dalej kombinowac, choc mama nadzieje nie bedzie to potrzebne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...