Kaczor1984 Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Od jakiegoś miesiąca mam radeona 9600XT Gigabyte-a (konkretnie R96X128DU). Na początku działał bez problemu, ale od jakiegoś czasu komp nie chce mi z nim startowac i BIOS piszczy jakby karta była uszkodzona. Nie jestem pewien ale wydaje mi się że to od czasu kiedy zainstalowałem V-Tunera (ta karta ma w specyfikacji zegar podniesiony o 50 czyli 550Mhz - inne 9600XT mają 500, i tak chyba miała ona przed zainstalowaniem V-Tunera). Możliwe że nie chce startowac przez za dużą częstotliwośc GPU?? Jeśli tak to czym mogę obniżyc taktowanie w BIOSie bo zmniejszanie w V-Tunerze, Riva Tunerze i RadLinkerze nie zmienia wartości w BIOSie a jedynie w windowsie(chyba że robię coś źle ). Kartę sprawdzałem u kolegi i u niego startowała(bez zainstalowania V-Tunera), a u siebie testowałem jego 9600XT Sapphire i też startowała bez problemu. Jeśli okaże się że to przez podniesione taktowanie to chyba mam prawo oddac ją na gwarancję?? Jeszcze kilka rzeczy dla uściślenia Nie startuje - za pierwszym razem bo gdzies po 10-15 razach się uruchamia. a później przy restartach czy ponownym uruchamianiu systemu nie ma problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soyo2 Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Spróbój na innym zasilaczu tej samej albo większej mocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ct1 Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Hmm...ciekawy problem. Ja na Twoim miejscu sprawdzil bym najpierw zasilacz. Wyglada to jak "cold boot" problem. Hehe...5 minut roznicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor1984 Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Sprawdziłem na ModeComie 350W i niczego to nie zmieniło. Wygląda na to że to musi byc płyta chociaż inny 9600XT działał więc już sam nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...