Gregu Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Dokładnie Wiadomo to jaką pastę oni używają w środku?na pewno nie ceramic, czy silver, zwykły silikon....więc blaszka na pewno nie służy do lepszego odprowadzania ciepła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_ Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 A więc złożyłem swoje WC w końcu. Ale nie o tym. Chciałem napisać o tym że Crystal C3 jest wypas bloczkiem !!!! :D Szczerze go polecam wszystkim bo jest to naprawde wydajny bloczek za przystępną cenę (mi sie udało qpić na allegro za 79zł z kroćcami NK12) Bloczek poprostu wymiata. Wcześniej na AC 43*C w IDLE a teraz max 30*C !!!! (opera, gg, winamp) Ale to nie wszystko podkręciłem proca z standardowych 2500+ (Barton NON MOBILE) na 215MHz*11 @ 1,825V (2374MHz) i w Idle jest 33*C a w stresie max 39*C :D Moje WC: Crystal C3, Hydor L30, Kadett@CrystalFan 120mm. Polecam ten bloczek bo jest naprawde udany !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 mkowalm masz jakieś foty swojego WC ? ? ? jakby co to ślij djtomas@o2.pl POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_ Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Nie mam jeszcze fot bo cyfraka na składzie nie mam. Musze kumpla zawołać. A moje WC przedstawie w całości dopiero wtedy jak już bede miał jeszcze bloczki na GPU i NB no i kupie radiatory na MOSFy i zrobie przy okazji moda (skromnego [okno już mam] jeszcze tylko jakaś niebieska katoda + UV Dye i tyle :] ) Planuje jeszcze kupno jakichś porządnych węży [czyt. miekkich bo moje są gumowe i twarde]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Moje WC: Crystal C3, Hydor L30, Kadett@CrystalFan 120mm. Polecam ten bloczek bo jest naprawde udany !!!to cos ala moje WC rev 1.0 ino ja mialem orbitala ktory ponoc 1* gorszy od crystala Nikt nie mowil nigdy ze bloczki sa zle ;] .. duzych rocznic przy niskich napieciach (niskie takie ponizej 1.8v ;]) to nie widac za mocno .. przy duzych napieciach dopiero sie robia roznice w bloczkach ja z orbitala bylem zadowolony .. ale ze sie trafila okazja na uriela .. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_ Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Zapomniałem jeszcze dodać że mam bloczek na HDD by Dziungwaj. No temperaturki mnie zaskoczyły. 13*C spadku w IDLE to dużo :] Co do napięcia to jeszcze powalcze z moim procem i będzie trzeba je podnieść :D Teraz mam 35*C IDLE (bo w centralnym sie zapaliło i temp o 2*C w góre). Pozatym komp chodzi od rana :] Gdyby zrobić Crystala C4 z pinami 1,5x1,5mm w odległości 1mm .... :roll: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Mate nie zrobi takiego Crystala jak napisałeś... i tak jest zbyt dużą konkurencją dla Nuka... przyjrzyj się testom - róznica 1C a w skrajnych przypadkach i mniejsza.... Porównaj różnicę po miedzy Urielem a Nukem i cenę... jak dla mnie porażka... Takim zmodyfikowanym Crystalem jest mój Prison (2.5x2.5mm odstęp 2) oraz Prison PRO (1.8x1.8mm odstęp 1.2mm) i w wersji PRO już takie parametry wystarczyły by blok był lepszy od Uriela :) zrobię sobie jeszcze wersję Prison Ultra - 1x1 odstęp 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...