roboty2 Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Właśnie wczoraj zakupiłem so w/w radka i zauważyłem że rdzeń z drugiej strony potrafi poparzyć palucha :-) . Pomyślałem sobie że moż przykleić tam jakiś radiator ale są tam jakieś metalowe kropki (czopu od gpu) i nie wiem czy jak go tam założe to czy nie będzie zwarcia, dodam że radiator jest na taśmę termo. Mam takie od Epoxa na mosfety więc wejdą tam 2. A i jeszcze jedno mam pamięci 3,3ns i idą na 600 czy miał ktoś z was szczęscie wykręcić więcej po założeniu radiatorów, bo noszę sie z ich zakupem ale jak nie zdadzą egzaminu to poco kupować :lol: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 3.3 ns na hynixie na 9500@pro szły 640 (bez radiatorów, nie parzyły nawet, ciepłe troche). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roboty2 Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 tylko że ja mam infineony :/, a gorący jest GPU a ramy to już przy 606 MHz sypią artami :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Infineony (3.0) szły mi na 660 bez lepszego chłodzenia... Infineony > Hynixy. Musiałeś dorwać jakiś kiepski egzemplarz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roboty2 Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 W 2k1 mam 13555 a w 2k3 3600 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 niewiem dlaczego wszyscy chcą chłodzic PCB, nie lepiej dać na gpu lepszy coler żeby PCB cię nei parzyło ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipek Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Mam 9800se na infineonach 3,3ns. Początkowo faktycznie było tylko 300 (taki max określa producent). Po podniesieniu napięcia na AGP z 1,5 do 1,7V uzyskałem co w podpisie..pamięci mogą więcej, wydają się jednak "niedovoltowane". Założyłem aluminiowe radiatory i prawdę mówiąc nie uzyskałem nic więcej. Może miedź wypadła by lepiej, ale uznałem, że szkoda kasy. Więcej z tych pamięci można podobno wyciągnąć V-mem modem, ale jestem nemo w tej działce. Co do poparzenia palucha..dobre chłodzenie typu Silencer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Też się kiedyś popażyłem o swojego radka (podpis) więc przytargałem jakieś aluminiowe radiatorki, od góry pasowały, od dołu przyciołem je do wymiaru pamiątek, do tego na śledziu pod kartą powiesiłem bezgłośny wiatrak od starej zasiłki i teraz przy taktowaniu 323 pamiątki są letnie 8) ale jeden mhz więcej i już mam arty, a na zrobienie v-moda brak mi odwagi i umiejętności Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...