Yacho Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Posiadam 2x256 D43 i potrzebuje puscic je na 230 mhz w dualu - z tego co mowicie nie powinien to byc problem - u mnie po podniesieniu napiec na pamiec o 0,3V i ustawieniu najwyzszych dostepnych timingow jest [gluteus maximus] w kwiatach - sprzet nawet nie bootuje :/ Plyta Gigabyte 8IPE1000-G na biosie F5 (i865PE) Procek Celeron D 19x182 Mhz Zasilacz Modecom 350GTF nie wydaje mi sie zeby to bylo jakies wyzwanie dla tych hynixow... wiec dlaczego nie chca mi pojsc synchro z procem ? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 -Po pierwsze 230 to jest duzo i wcale nie jest powiedziane ze tyle Ci uciagna -Moze to procesor nie wyrabia a nie pamięci ( puść asynchronicznie i sprawdz) a jesli okaze sie ze to on jest przyczyna problemu to jemu tez dodaj voltow -dual to jest rzecz wredna bo zalezy od 2 kości a nei od jednej - mzoe byc tak ze jedne pamiątki będą biegać na 250 a drugie nie uciągną 220 i kicha- te drugie Cie zablokują i zasadnicza uwaga - PRZECZYTAJ ARTYKUŁ O PODKRECANIU - bo widze ze chyba jakos przeskoczyłeś ten etap Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Asynchro na 380 mem proc idzie spokojnie - synchroniecznie na 455 juz nie. Ja rozumiem ze problem bylby z 250.... ale 230 to wyciagaja elixiry.... a kupilem hynixy zeby nie miec takich kwiatkow :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Jak ja dam za wysokie to tez mi nie bootuje, ale moje spokojnie idą 530 na 11-4-3-2,5. Ustaw takie timingi u siebie i sprawdź, ja mam na memach 3,0V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 -Po pierwsze 230 to jest duzo i wcale nie jest powiedziane ze tyle Ci uciagna Dla Hynixów to bardzo mało i powinny uciągnąć 230 bez problemów. Moje D43 chodzą bez problemu na 275 więc 230 to na prawdę nic wielkiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Ja rozumiem ze problem bylby z 250.... ale 230 to wyciagaja elixiry.... a kupilem hynixy zeby nie miec takich kwiatkow :/ustaw 3-8-4-4 i zobacz na ile pójda - nie wszystkie chcą chodzić przy ostrych timingach :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Ja rozumiem ze problem bylby z 250.... ale 230 to wyciagaja elixiry.... a kupilem hynixy zeby nie miec takich kwiatkow :/ustaw 3-8-4-4 i zobacz na ile pójda - nie wszystkie chcą chodzić przy ostrych timingach :| Mam ustawione Cl 3 timingi 8-4-4 i nie moge wycisnac tych 230 :/ Wlasnie przezylem szok - pamiec nie chce ruszyc na 410 :/ Cos tu kurde jest nie tak ! moze Gigabyte ma jakies blokady ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 -Po pierwsze 230 to jest duzo i wcale nie jest powiedziane ze tyle Ci uciagna Dla Hynixów to bardzo mało i powinny uciągnąć 230 bez problemów. Moje D43 chodzą bez problemu na 275 więc 230 to na prawdę nic wielkiego. - niekoniecznie - zdazaja sie lepsze i gorsze sztuki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...