k2 Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 Mam zamiar kupic karte graficzna MSI GeForce 4 Ti 4200 64MB DVI-tv-out. Kosztuje ona ok 750zł. Co za ta cena moge kupic ze stajni ATI, bo chce ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> tez pod uwage konkurencje przez podjeciem decyzji. Całe zycie jezdze na GeForcach i nie wiem co uzyskam kupujac radeona [lepsza jakosc obrazu, to juz wiem, ale dokładniej] Wiec prosze o propozycje radeonów do 750zł i moze jakies wskazówki za i przeciw. Jak ma sie wydajność poszczególnych kart w porównaniu z GF4 ti? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 Za tą cenę można mieć niezłego R8500. Poza wyższą jakością obrazu masz jeszcze świetne TV-out. Hmm... ciężko powiedzieć, ale ja bym stawiał na Radeona, ale zostawiam pole do popisu posiadaczom, bo ciężko mi się wypowiadać skoro go (jeszcze ;) ) nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 Twój wybór czy weźmiesz Radeon czy GF'a. Temat wałkowany miliony razy. Ps. Jeżeli kupowałbyś Radeon'a to szukaj modeli z pamięcią BGA 3.3ns. B. dobrze się kręcą. Za to omijaj szerokim łukiem modele z pamięciami 4ns. Na koniec jak zwykle dodam - ja mam Radeon'a i jest zadowolony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 ja kupuje tego g4 4200 (MSI) za 720 zl i nad ati nawet sie nie zastanawialem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 A ja powiem to samo o GF4Ti4200 i wychodzi na to samo. Za GF stoi wydajność, łatwość instalacji i dobrze wyekwipowane pudło. Za Radeonem stoi dobra jakość obrazu, a temat faktycznie był już setki razy, i chyba już sam zakładałeś tematów graficznych z 10, więc powinieneś wiedzieć. Zamiast sie pytać bez końca, zastanów sie czego Ci potrzeba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 A ja powiem to samo o GF4Ti4200 i wychodzi na to samo. Za GF stoi wydajność, łatwość instalacji i dobrze wyekwipowane pudło. Za Radeonem stoi dobra jakość obrazu, a temat faktycznie był już setki razy, i chyba już sam zakładałeś tematów graficznych z 10, więc powinieneś wiedzieć. Zamiast sie pytać bez końca, zastanów sie czego Ci potrzeba. Tak to własnie jest, jak ktoś cos kupuje to mu jest łatwo doradzic bo jestes obiektywny. A jak coś samego masz wybrac to jest juz ciezej, pojawia sie wile nowych pytan, pytam sie po raz 10 na forum bo musze bys na 100% pewny czego che wiec rozwazam wszyskie mozliwosci. Nie wiem jak wy ale dla mnie wydatek rzedu 700zł to naprawde powazna sprawa, zbierałem jakies pół roku i nie che czegos kupic a potem załowac. Tych których uraziłem tym postem, przepraszam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 k2 ja powiem tak: jak duuuuuuuuuzo grasz to bierz GF4 a jak czesciej robisz cos innego, ogladasz filmy na TV, moze pracujesz przy kompie, i masz dobry monitor to bierz ATi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 szczerze mowiac, jakosc grafiki na gf4 jest nieporownywalnie gorsza niz na Ati... kojarzysz voodoo2? albo 1? taka rozmazana mgielka, wszystko wyblakle rozmazane :) ja to lubie, ale z ostroscia kiepsko :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 k2 ja powiem tak: jak duuuuuuuuuzo grasz to bierz GF4 a jak czesciej robisz cos innego, ogladasz filmy na TV, moze pracujesz przy kompie, i masz dobry monitor to bierz ATi widzaisz i tu mam dylemat. Bo sporo w sieci siedze i filmów ogladam, jak i zarówno lubie sobie pograc w wymagajace gry 3d. Dlatego mam problem, równiez dlatego ze dosyć czesto korzystam z tv-out. Rozsadek mówi mi kup GF4 jest o wiele szybszy, a mam ochote kupic ati. mausze sie przejsc do cos ale mediamarkt i zobaczyc róznice w akosci obrazu miedzy ati a gf4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 k2 ja powiem tak: jak duuuuuuuuuzo grasz to bierz GF4 a jak czesciej robisz cos innego, ogladasz filmy na TV, moze pracujesz przy kompie, i masz dobry monitor to bierz ATi widzaisz i tu mam dylemat. Bo sporo w sieci siedze i filmów ogladam, jak i zarówno lubie sobie pograc w wymagajace gry 3d. Dlatego mam problem, równiez dlatego ze dosyć czesto korzystam z tv-out. Rozsadek mówi mi kup GF4 jest o wiele szybszy, a mam ochote kupic ati. mausze sie przejsc do cos ale mediamarkt i zobaczyc róznice w akosci obrazu miedzy ati a gf4. Nad czym ty sie jeszcze zastanawiasz to pojecia bladego nie mam. Sporo w sieci, filmy, czesto TV-out. To ze lubisz sobie pograc to nie robi - gry na Radku tez fajnie chodza!! Przestan myslec pod tytulem "Radeon do pracy i TV, GeForce do grania". Co to Radeon sie do grania nie nadaje? Te kilka % wydajnosci az tak Ci robi, zwlaszcza ze tracisz je nie za darmo tylko za jakosc obrazu??!! Radeon jest po porsotu wypas uniwersalny, a GF...do grania. Kup Radeona i nie przejmuj sie paroma FPS, bo szkoda zycia. Ale jak kupisz GF i obraz na TV cie porazi pikselozą to wtedy przeklniesz na czym swiat stoi. Zastanow sie co wiecej warte - wszystko widziec ale w ciut wolniejszym tempie, czy miec mgle i zeby zapierniczala? (taka przenosnia :mrgreen:). Wybieraj Radeona tylko jakiejs niezlej firmy. Build by ATI, Gigabyte, Hercules. Reszta - szkoda zachodu, jakbym mial kupic SuperGrace albo inne łajno to juz bym wolal GF, chociaz ja w ogole nie gram, a TV-out i owszem korzystam, i WWW i filmy i takie tam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Bierz radka! Gry super chodzą (ut2003 pocina aż miło!!!), a tvout jest po prostu boski - wiem bo sprawdzałem na TV na którym tvout gf2 wyświetlał tylko czarno-biały obraz z pasami! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 tez stalem przed takim wyborem choc na troche nizszym poziomie cenowym. testowalem radka 7500 ddr i wybralem gf4 mx 440 ultra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 szczerze mowiac, jakosc grafiki na gf4 jest nieporownywalnie gorsza niz na Ati... kojarzysz voodoo2? albo 1? taka rozmazana mgielka, wszystko wyblakle rozmazane :) ja to lubie, ale z ostroscia kiepsko :)Bzdura :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObiwaN Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Witam Od niedawna jestem posiadaczem Radka 8500 by Gigabyte , przesiadlem sie z Geforce 2 Pro Leadteka i jestem bardzo zadowolony. Jakosc w 2D super na TV rowniez bajka , w gierkach tez bzyka calkiem przyjemnie. Jak dla mnie rewelka. Szczerze polecam , proponuje rowniez looknac na artykul zamieszczony na www.twojepc.pl lub na www.benchmark.pl (tam jest krotkie porownanie GF4 vs Radek 8500 ). Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...