Pitekk Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Upatrzyłem sobie trzy ofiary ABIT IS7-E: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7096 Microstar 865PE Neo2-PLS: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10405 Gigabyte GA-8IPE1000G Intel 865PE BOX + Gb LAN http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10925 i miałbym prośbę abyście mi pomogli w wyborze. Mam zamiar kręcić celerona d 2.4 GHz chodzi mi o płytkę dobrą w OC i stabilną, nie zależy mi na wypasionym lan`ie wystarczy 10/100, będzie śmigać pod XP na razie z jedną kostką PC 3200. Jeszcze jedno pytanie czy NB intela 865PE ma zablokowany mnożnik PCI/AGP? Dodam jeszcze że w grę wchodzą praktycznie tylko te trzy mobo, nie kupuję przez net a tylko te mogę dostać u mnie:( Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybeks Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 coz, ja moge polecic abita is7-e rev1.2... bo sam taka posiadam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Zgadzam się ja również polecam IS7-E, płytka jest wypasiona - Swojego P4 2.4GHz wykręciłem na niej do 3.42GHz zobacz screen tu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gramble Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 a ja polecam tego gigabyte ! jest tani i solidny ! u mnie na celeronie d325 @ 3.42 smiga stabilnie ! bardzo dobra plyta ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 a ja polecam tego gigabyte ! jest tani i solidny ! u mnie na celeronie d325 @ 3.42 smiga stabilnie ! bardzo dobra plyta ! Mi smiga identyko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitufo Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Nie chce tworzyc nowego topica, wiec sie dolaczam :) Ostatnie lata dzialalem tylko na AMD, wiec o obecnym Intelu tak na prawde wiele nie wiem :? Skladam dla kumpla kompa - ma to byc cos na nowym Celeronie D. Nie wiem jaka by tu wybrac mobo (nie za droga). Musze wziac cos z Abita lub MSI (kupuje wszystko w Action, a tam nie ma ani Asusa ani Gigabite'a). Czy wystarczy plytka Abit IS7-E? Cenowo bardzo mi odpowiada. Co do procka, to ma byc skrecony na co najmniej 3,4-3,5 GHz. BTW jaki model procka brac, najtanszy - tzn. Celeron D 315 (nominalnie 2,26 GHz) :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybeks Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Nie chce tworzyc nowego topica, wiec sie dolaczam :) Ostatnie lata dzialalem tylko na AMD, wiec o obecnym Intelu tak na prawde wiele nie wiem :? Skladam dla kumpla kompa - ma to byc cos na nowym Celeronie D. Nie wiem jaka by tu wybrac mobo (nie za droga). Musze wziac cos z Abita lub MSI (kupuje wszystko w Action, a tam nie ma ani Asusa ani Gigabite'a). Czy wystarczy plytka Abit IS7-E? Cenowo bardzo mi odpowiada. Co do procka, to ma byc skrecony na co najmniej 3,4-3,5 GHz. BTW jaki model procka brac, najtanszy - tzn. Celeron D 315 (nominalnie 2,26 GHz) :?: No ten abit, jest wypasiony. Jesli nie potrzeba FireWire, i raida SATA, to tylko brac! A ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> cela D325 (2.4) - na 90% pojdzie 18x180 a sa duze szanase, ze i na 18x200! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitufo Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 No ten abit, jest wypasiony. Jesli nie potrzeba FireWire, i raida SATA, to tylko brac! A ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> cela D325 (2.4) - na 90% pojdzie 18x180 a sa duze szanase, ze i na 18x200! Mowisz o Celu D 325, on ma 2,53 GHz czy o D 320 (2,4 GHz)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybeks Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 No ten abit, jest wypasiony. Jesli nie potrzeba FireWire, i raida SATA, to tylko brac! A ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> cela D325 (2.4) - na 90% pojdzie 18x180 a sa duze szanase, ze i na 18x200! Mowisz o Celu D 325, on ma 2,53 GHz czy o D 320 (2,4 GHz)?? Pomylka chodzi o tego z zegarem 2.4 czyli D320. Sorry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperRzeźniK Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Ja się przymierzam do zmiany płyty, bo z powodu braq funduszy musiałem kupić najtańszą czyli i848 bez podnoszonego napięcia. Myślałem o tym gigabyte, ale miałem nadzieję że się podkręci trochę więcej niż 3,4, bo tak to ja mam bez napięcia na tej płytce! 3,6 minimum! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pon_ton Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 To ja się dołączę - przymierzam się do kupna Abita VT7 PT880 dla celka 320/325. Ma ktoś taką płytę, ew. się zetknął? Jak się coś takiego kręci? Chodzi mi głównie o blokadę PCI/AGP. Słyszałem z jednego źródła że ma tylko dzielnik i nie ma stałej blokady, a z innego że ma... zgłupiałem w końcu. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmm777 Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Podkrcac na razie nie probowalem, ale na pewno sproboje - trzeba troche wiecej czasu... W kazdym razie, jak w softmenu przestawilem zegar z 133MHz na 166 - to i AGP i PCI mialy wlasciwe czestotliwosci! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pon_ton Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Celka d 320 da sie podkrecic do 3,4 GHz bez podnoszenia napięcia? Jeśli nie jaki jest max. bez podnoszenia U? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperRzeźniK Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 http://www.overclockers.ru/cgi-bin/databas...00&showonlylab= Jak widać 3.4 to nie jest rewelka... Jakiś przyjaciel ze wschodu pociągnął bez zmiany napięcia na 3,8 i to na boxie... swoją drogą to ciekawe jakie na tej stronie są zabezpieczenia przeciw ściemniaczom?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanzco Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Msi Neo2 ma podnoszenie napiecia tylko softem... w biosie nie ma takiej opcji! Zalamuje mnie to, bo przy co 3 restarcie kompa ten zapyzialy program msi wiesza kompa przy podnoszeniu napiecia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mery_master Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 polecam coś ze stajni asusa, ja na p4p800s-e deluxe kręce nawet o 1,0Ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyteck8 Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 A ten abit is7-e... Pojdzie na nim celeron 1,7 Wilamette??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Abit IS-7, a czego mozesz sie mozesz spodziewac to zobacz w moim podpisie i to na miernym zasilaczu :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...