Skocz do zawartości
Kica4

KtórÄ… płytę wybrać...

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam zanabyć nową MB tylko właśnie nie wiem którą. W grę wchodzą 4 mniej więcej za podobną cenę (ponad 400 zł):

Asus A7N8X-E Deluxe (nForce2 400 Ultra)

Gigabyte GA-7N400 Pro2 (Rev 2.0) nForce2 Ultra 400

Abit NF7-S (v2.0)

Microstar K7N2 Delta-ILSR nForce Ultra400 (MS-6570-030)

Zastanawiam się nad Abitem i MSI. Może ktoś mi doradzi??

Acha - a jak jest z tym DualChannel'em. Żeby pamiątki działały w tym trybie najlepiej kupić 2 z tej samej serii (lub specjalnego paka). No i nie wiem jak to jest. Gdy będę miał już te pamięci do Duala (powiedzmy 2x256) to co z 3 gniazdem. Gdy wetknę tam powiedzmy 512 to wszystko będzie ok? Dual nie padnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a więc tak :D

podoba mi sie an7 a fsb 225 mi starczy wiec chyba an7 qpie :)

"fsb 225 mi starczy " 8O

Chyba nie zrozumiałem sensu zdania ;)

To już nie lepiej NF7-SL kupić? Stara, ale jara sprawdzona konstrukcja, u mnie na domyślnym chłodzonku i biosie robi bezproblemowe FSB 240...co jest jednak lepsze od 225 :)

Jeszcze się zastanów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asus stabilna, fajne mobo ale o podkrecaniu maxmalnym mozna zapomniec.

Gigabyte. Plyta tworzona aby byla stabilna. Podkrecanie na niej moze doprowadzic do choroby pschicznej ;).

Abit super MOBO, mam ja i jestem zadowolony. Fajne MOBO do tego nadaje sie swietnie do podkrecania :).

MSI plyta fajni wyglada na papierze. Niestety ta firma potrafi wydawac bardzo awarjne partie towaru. Czasem bardzo klopotliwe MOBO. Nie polecam MOBO tej firmy.

Jest jeszcze DFI wiec jesli masz zamiar max podkrecac to najlepiej DFI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi