Spinaker Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Witam. Nie wiedzialem gdzie to wrzucic, wrzucam wiec tutaj. Razem z qmplami mamy gre Age of Empires 2 Conqerors. Wszyscy mamy ta sama jej wersje (mozna by nawet powiedziec, ze identyczna :D ). Ja stawiam serwer na dynamicznym IP (mam Netia Net24). Kumple posiadajacy Net24 lub Neo lacza sie ze mna bez problemow. Inni kumple majacy dzielony net z TepSy (neo + router + wszystko co potrzebne do osiedlowego LAN'a) lub cabloofki nie moga sie polaczyc. Po wpisaniu mojego IP pojawia sie jakby "cos", na czym zazwyczaj wyswietla sie nazwa gry (taki button) ale nie ma on nazwy i nie mozna na niego wejsc. Aha. Ten co ma net z cabloofki jest za NAT'em. Mozecie jakos pomoc? Dzieki z gory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Ci co są za NAT'em niech sprawdza czy nie mają poblokowanych portów odpowiedzialnych za komunikacje gry . Jeżelie mają zablokowane porty , a najprawdopodobniej tak jest , niech poproszą swoich adminów o ich odblokowanie , a jezeli im się uda to o przekierowanie tych portów ( co jest już mniej prawdopodobne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinaker Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Dobra jestm cinki w te klocki. Jak to sprawdzic i jak sprawdzic z jakich portow korzysta gra. Napomne tylko, ze nie chodzi tez NFS - Porsche, ale w Starcrafta mozna normalnie grac (to tylko tak informacyjnie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...