Skocz do zawartości
Fireman

Dr. zepsuj - kolejne ofiary

Rekomendowane odpowiedzi

No więc przybywam z wiadomością iż moj qmpel Dr. zepsuj (jak nazwa mówi) znowu coś zepsuł, tym razem był to procek (D1000), ma doła i nie wie jakiego by tu proca kupić, i tu was prosi o małą pomoc, zastanawia sie nad D800, A1600XP i A1800XP, na te drugie troche musi zbierać kasy i chciałby sie dowiedzieć:

a. ile można wykręcić z takiego D800, słyszałem że ok. 1100 nawet!

b. jaka jest seria Duronów dobrych do kręcenia chodzi tu o modele Speedfire tzn. 800Mhz

bo D800 to wydatek rzędu 150 zł. a cieszy

p.s sam psuj nie napisał bo nie ma teraz kompa :D

za Help dziękuje Fireman oraz Dr. zepsuj

nara.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc przybywam z wiadomością iż moj qmpel Dr. zepsuj  (jak nazwa mówi) znowu coś zepsuł, tym razem był to procek (D1000), ma doła i nie wie jakiego by tu proca kupić, i tu was prosi o małą pomoc, zastanawia sie nad D800, A1600XP i A1800XP, na te drugie troche musi zbierać kasy i chciałby sie dowiedzieć:

b. jaka jest seria Duronów dobrych do kręcenia chodzi tu o modele Speedfire tzn. 800Mhz

p.s sam psuj nie napisał bo nie ma teraz kompa  :D  

nara.

hmm a nie lepiej dolozyc z 60pln i kupic D1200 :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc przybywam z wiadomością iż moj qmpel Dr. zepsuj  (jak nazwa mówi) znowu coś zepsuł, tym razem był to procek (D1000), ma doła i nie wie jakiego by tu proca kupić, i tu was prosi o małą pomoc, zastanawia sie nad D800, A1600XP i A1800XP, na te drugie troche musi zbierać kasy i chciałby sie dowiedzieć:

p.s sam psuj nie napisał bo nie ma teraz kompa  :D  

nara.

Za 60 zł to można kupić Durona 600, który biega na 900 (a jak ma się szczęscie to i więcej) na Titanie. Ja uważam, że wydawanie na procka więcej niż 60 zł to przesada ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wow, ale macie oc tych Duronów, powiedzcie ile sie podkręci przy zwykłym chłodzeniu tj. np. titan d5tb

jak widac w podpisie, oba proce chlodzone tymi marnymi titanami(halo power userzy:>) ...duron chodzi bardzo stabilnie na 1000...kiedys nawet na 1100 lecial ale mniej wiecej raz na dobre byly BSoDy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet jeszcze mniej D1200 kosztuje ~180zł

PS. Powiedz Zepsujowi żeby już nie psuł :wink: :wink:

Ja krece celerony (bardzo mile do oc), ale domyslam sie, ze dr_zepsuj (repect!) nie zamierza zmieniac mobo... :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nio. Ja mam Durnia 800 i Titana. Nio i jak na razie go nie kręce(ni mam grafy dobrej, to się nie opłaca, pozatym mam Win98, a nie chodzi na nim 133Mhz), ale jak sprawdzałem wcześniej, to spoko wyciąga 8x133,33, czyli 1066Mhz. Z tego cio pamiętam, to temperatura z Rainem nie przekraczała 48 C(było to z 5 miesięcy temu). Czasami też latałem na 7x133, czyli 933. Jak widać można kręcić całkiem nieźle(jak na wentyl za 30zł). Hejooooo:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to od początku, dr.zepsuj nie zmienii płyty, a D1200 podobnierz h**** siękręcą.

PS. Powiedz Zepsujowi żeby już nie psuł 

jego tego sie nie da nauczyć on to ma we krwi

p.s czemu seria durona u berkut`a ma tylko 4 literki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I'm back!!!

qpiłem 1800+ bo mi babka pożyczyła kasy. hehe dzieki wszystkim za odpowiedzi. A co do tego żebym nie psuł - ja wcale nie chce psuć - to wszystko samo jakoś leci :). dodam że durona upaliłem w dosyć smieszny sposob, bo po prostu zapomniałem mu założyć radioatora :oops: :oops: :oops: i niestety nie wytrzymał :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a proca kupiłem 1800 AGOIA - facet na początku nie widział o co mi chodzi :), pare dni później stwierdził że wszystkie są agoie. Jak mi przywieźli to jak go zobaczyłem to prawie zemdlałem - L1 zaklejone stikerem gwarancyjnym :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dodam że durona upaliłem w dosyć smieszny sposob, bo po prostu zapomniałem mu założyć radioatora i niestety nie wytrzymał

Tio bodajże Erio miał problem z kolesiem, który twierdził, że:

Prosze wiec mi nie wciskac kitu ze spalilem procka zle nakladajac radiator bo nawet bez radiatora i wiatraka procek moze sobie pochodzic kilka miut bez ryzyka spalenia. Poza tym uwaza pan ze procekbyl w porzadku przed wyslaniem??? Moze  i byl ale czemu w takim razie dostalem go z lekko bo lekko ale wygietym jednym bolcem?

He, he. Erio masz dowód.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5-6 góra 7 sek pochodził. zwiesił się na tabelce kończącej posta. namalował z 1/3 tej tabelki potrzsymał ją ze 5 sek. i power down. fajnie smierdziało :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tera mam 38* - bez stressa na ttc d5tb(4) - jedyne moge powiedzieć Wielki Brat jest pod wrażeniem - a chciałem qpić Volcano 7+ :)

a już mnie oczy napier*** od tego monitora :lol:

a kxy mam już 24beta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak sie spoli to jest zawsze nadzieja że uznają. durnia kupowałem w gupim sklepie xx km od mojej wiochy i nawet czasu nie mam co by z nim jechać, a może by mi uznali - nadzieja jest zawsze, a babke naciągnąć na proca to co innego. druga sprawa ukryszyłem tera tego durona, ciekawe czy sie skapną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tesh sie zdziwiłem :) tera mam 36* MusichMatch Jukebox, windows commander 2x IE i do tego getsmart zbiera plika z netu. Całkiem nieźle. albo mi sie czujnik temp zdupił od tego durona ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...