Skocz do zawartości
DareDevil

Duron 1.8 i MSI KT6 Delta-SR

Rekomendowane odpowiedzi

Vitam! Otóż mam problem z Duronem 1.8 i MSI KT600. Doronowi zrobiłem drut-moda na mnożnik i zamiast 13,5x mam 11x i działe bez problemu. Schody zaczynają się przy o/c. Gdy chce go póścić na 11*190 i v-core 1,850v (wiecej nie daje bo mam od razu przeskok do 2v) czasami wstanie i chodzi stabilnie, moge go bez problemu ponownie uruchamiać ile chce, ale gdy go wyłącze np. na 1h i chce włączyć to klapa nie wstaje. Na FSB 200 to samo. Pamięci ustawiłem asynchro bo myślałem ze mogą nie wyrabiać. Zasilka to Chieftec 420W więc chyba na niedobór pradu nie cierpi. Deflautowo chodził na 13,5*133. A co dziwniejsze 11*185 zawsze startuje i nie ma problemów tylko od 190 jak wystygnie nie chce chodzić. Może ktoś spotkał się z czymś takim? Wczelkie pomysły bardzo mile widziane. Co może być przyczyną ze jak załapie to chodzi aż do wyłaczenia a później jusz nie chce? Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11x190=2090-niestabilny

11x185=2035-stable

dajesz 10 x 200=2000MHz- powinno byc stable jesli pamieci sa ok

i jesli jest stabilny tzn, że pamieci sa ok i to oznacza ze proc nie bedzie chodzil na 11x190 czyli 2090 bo ma za duża temp ! i napewno ma za duza temp przy 1,85V 8O 8O 8O

proste i nie skomplikowane...........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i to pojawia się kolejny problem. Moja walona mobo zawaliście zawyża temp. Odkąd go mam (bez przeróbek) jak chodził na deulaut to miał 55 z stresie dochodziło do 60. Pasta srebrna, na macanego ma około 40 nie więcej (no może max 45) przy 11*200 (pamięci asynchro) jak poszedł do chodził stabilnie przez cały dzień smarka 2k1 chyba 10 przeleciał i nie było problemu. Ale jak go wyłączyłem i po 2 min właczyłem to też chodził ale po 1h jusz nie wstał nawet bios nie ruszył. Ciemności, dlatego zapodałem 1,85v bo myślełem ze jest niedowoltowany. i wcale nie takie proste. Aha przy 11*200 temp była 61 ale ona jest sporo zawyżona bo V11 była na full obrotach. hmm....brak mi pomysłów czy 400 mhz wiecej niż dała fabryka to dużo? a może jednak...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. płyta ci nie zawyża temp !!! cały czas ci to tłumacze !!! przy tak wysokim napieciu taka temperatura bedzie na cpu ! podniesienie napiecia z np 1,7 na 1,8 powoduje wzrost temp o 10C !

3dmarka do cpu? <lol> wyrzuc to !

zainstaluj prime95 ! bedziesz wszystko wiedział- testujesz i widzisz po jakim czasie wywala ci bład i jaki

2. nie 11x200 bo co ci to da ?? nic sie nie dowiesz, daj 10x 200 !!! wtedy wykluczysz pamieci/chipset/ap i pci jesli komp bedzie stable

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...