surikan Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Mam router d-link 604 dsl 1mb i 3 kompy. Pierwszy komputer (mój) działa bez problemu w sieci. Do drugiego odległego o 32 metry od routera jest problem, zakułem kabel 32m prosto (komputer-router) no i gdy go podłączyłem z routerem to pokazał się komunikat że kabel sieciowy jest nie podłaczony, wtedy przyniosłem ten komp do siebie i na krótkim kablu działa wszystko ok (kabel jest tak samo za kuty jak ten długi) . Następnie podłączyłem ten (chodzi o ten długi) kabel między routerem a modemem dsl i wszystko jest ok. Jestem pewien że ten kabel jest 100% dobry sprawdzałem go tą maszynką z diodami. Nie wiem o co chodzi, może kabel jest za długi albo za małe napięcie???? Trzeci komp oddalony od routera o 65m na początku działał dobrze, ale gdy zrobiłem na nim formata to pojawia się w stanie połączenia - aktywność - wysłane pakiety np 15 256 odebrane 0. Ale gdy go przyniosłem do siebie to na krótkim kablu działało wszystko ok. kabel ten 62 metry jest dobry bo przed formatem wszystko działało ok Pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Stawiam jednak na źle zarobione końcówki, ewentualnie jakieś silne pole elektromagnetyczne. Zarabiałeś wg. standardu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...