Skocz do zawartości
Murdoc

Tagan 480W = jedna wielka qpa :/

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie... Tak, tak... Kupilem to cudenko, wydalem rowne 450 zl i cieszylem sie nim przez 2 tygodnie... az tu nagle zaiskrzylo, poczulem znajomy swadek i zaczely sie problemy... Zasilka padla oczywiscie, wiec coz pozostalo mi innego jak tylko wykrecic i pedzic do serwisu (szczesliwie starego Deer'a 400W jeszcze trzymalem w szufladzie)... Lecz coz to? Serwisant stwierdza, iz zasilacz byl rozkrecany (!?!?!?), plomba jest naruszona i niestety "nie ma najmniejszych podstaw do tego by zasilacz przyjac w ramach naprawy gwarancyjnej" (Jak sie oczywiscie domyslacie sie ingerencji w zawartosc zasilacza z mojej strony bylo doslownie ZERO!!!) Totalnie wqrw... wrocilem do domu z zasilka pod pacha. Trafiony jakims przeczuciem zaczalem grzebac po necie i coz to....?!?!? Sami sprawdzcie wpisujac w googlach "tagan, sticker, warranty". Okazuje sie, iz nie jestem jedynym takim przypadkiem, a klientow ktorzy kupili takowy zasilacz (z naruszona plomba) jest w Europie multum. Doradzcie co mam teraz robic z tym fantem, bo dla mnie 450 zl po drodze nie chodzi i chcialbym jeszcze troche o swoje powalczyc... Moze ktos z Was mial/ma identyczny problem?? Jak go rozwiazac??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam bym nie odpuszczał i tam ostro zadziałał i bym nie wyszedł ze sklepu dopóki by mi nie oddali nowej zasiłki. Ciężko cokolwiek innego mi na to poradzić....

Ja mam 380 i coraz bardziej zaczynam sie bac ze mi walnie, ale za to napiecia trzyma zaaaaje tego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpuscic nie odpuszcze to jest pewne... Jush raz przechodzilem wojne z Creativem i ich SoundWorks'ami 510D... i bylo spox (dostalem 550THX i MuVo128MB :P ). Narazie odwiedzilem sklep. Jutro wale do dystrybutora (Pronox Katowice) i bede robil dym. Mam nadzieje, ze rozfoliuja innego i bedzie on posiadal te sama wade... Wowczas bedzie git :? Jesli nie, to pozostaje mi Tagan Deutschland :twisted: A co sie bede...

Dołączona grafika

P4C 3.4@3.92GHz WC ::: Abit IC7 rev.1.0 bios 25 + Zalman ZM-47NJ ::: 2×512MB DDRAM Hynix -D43 (2.8V/8-4-4-3) ::: HIS Radeon 9800@ProBios@400/700 WC ::: 2×120GB Maxtor 6Y120P0 ::: Audigy 2 + GW550THX ::: DVD Sony DDU1621 ::: CD-RW Teac CD-W552E ::: Belinea 101741 ::: watercooling: CPU UrielMulti + GPU Abadon + MJ1000 + Rekord ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to sprawa powszechnie znana pewien czas temu cala seria TAGANów 480W miala uszkodzone plomby gwarancyjne. Tagan nie robi z tego powodu klopotow. Powiedz co to za sklep niech skontaktuje sie z dostawca od ktorego kupil zasilacz, bez problemu powinni mu wymienic. W razie problemow pisz na priva postaram sie pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość =H2o=Destroyer[PL]

JEsli w sklepie ci nie przyjeli to pojdz z nim do dystrybutora tagana na polske i tam ci pewni wymienia bo pewnie znaja ten problem ze stickerami i gwarancja.To jedyne co mozna zrobic,sam pomagam kumplowi w sklepie komputerowym i wiem ze nic nie mozna zrobic jesli sticker jest uszkodzony bo zwyczajnie takich czesci nie pezyjmuja hurtownie w ktorych sie kupilo.Wiec jedyny ratunek to albo dystrybutor albo jeszcze dzial obslugi klienta w hurtownii(czasami sa dobromyslni-oczywiscie nie mozna tak myslec o ACTION.S.A bo oni zawsze robia problemy :x ).

Współczuje i pozdrawiam,sam chcialem takiego kupic ale dobrze ze nie kupilem 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki aiki, w razie czego bede sie kontaktowal pod koniec tygodnia (~piatku), gdyby mi nic nie wyszlo. A z tego co jeszcze zauwazylem, to fakt, ze Tagan w koncu zmienil plomby na takie, ktore zakrywaja jedna ze srub skrecajacych puszke :? Tyle, ze mnie sie taka seria nie trafila... No coz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To rzeczywiście skandal !.

Jasne - walcz o swoje prawa !.

Gdybyś jednak nawet nic nei wskórał - to kasy wydanej na zakup Tagana całkiem nei straciłeś; zawsze możesz zlecić

wykonanie fachowej naprawy ( myślę, że za mniej niz 50 zeta)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do tych z Was, którym padł Tagan.

Co też mogło być powodem?

Czy macie w kompach jakieś własnej roboty dodatki typu: kontroler obrotów lub jakiekolwiek mody?

Bo dziwne mi się wydaje, żeby zasilacz (bądź co bądź dużej mocy) sfajczył się sam od siebie.

No chyba, że były one NIE DOCIĄŻONE - to podobno też może doprowadzić do uszkodzenia zasiłki.

Pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Reprezentuję firmę 4speed.pl sp z o.o. (dawniej Speed) - Autoryzowanego Dystrybutora zasilaczy Tagan na Polskę.

Procent uszkodzenia zasilaczy Tagan jest minimalny (0,5%) w stosunku do ilości sprzedawanych na polskim rynku (ponad 700 szt miesięcznie).

Wszystkie zasilacze dystrybuowane przez naszą firmę posiadają NIENARUSZONE plomby gwarancyje.

Z racji bardzo dobrych kontaktów z producentem jesteśmy w stanie pomóc posiadaczom uszkodzonych egzemplarzy z przerwaną plombą, proszę o kontakt na mail ib@4speed.pl

Pozdrawiam obecnych i przyszłych uzytkowników Taganów.

Irek Baziukiewicz

4speed.pl sp. z o.o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje wszystkim za pomoc... Sprawa zostala zalatwiona calkiem pozytywnie, tzn. Pronox Katowice bez problemu przyjal (na warunkowym zgloszeniu serwisowym) zasilacz, a nastepnie (po tygodniu) wydal nowy :D Wlasnie przede mna lezy zafoliowany Tagan, co mnie czeka w srodku to sie okaze... :wink:

Pozdro dla wszystkich...

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

P4C 3.4@3.92 ::: IC-7 ::: R9800@XT ::: 1GB Hynix D43 ::: Audigy2 + 2×MegaWorks THX 550 :twisted:

Tracer Diablo Case Light Moded :: Watercooled by Uriel.Abadon.MJ1000.Rekord ::: Tagan 480W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez przesady, ja mam i jak narazie zero problemów, jak się dużo czegoś kupuje to ludzie zgłaszają problemy, swego czasu była moda na chieftecki i też ludzie na forum psioczyli na tę firmę

ludzie bądzmy obiektywni, jak ja kupowałem swojego tagana to jeszcze w polsce mało kto słyszał o tej firmie a testy były tylko na zagranicznych servisach, wydałem 450zł w ciemno bo sklep był też nowy na necie pc-hardware24 ale nie żałuje bo moc pod kontrolą i jest to najcichsza zasiłka jaką miałem i widziałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem swojego prawie dwa miesiące temu (380W), chodzi od miesiąca. Narazie nic. Modle się o to by tak było jeszcze dłuuugo....

A co do jego głośności albo jej braku to... jast to najcichszy zasialcz z chłodzeniem wentylatorami (2x120mm) na świecie. Jak wyłączyłem całą reszte sprzętu i wentylatorów, pracował on sam to nie było go w ogóle słychać!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem swojego prawie dwa miesiące temu (380W), chodzi od miesiąca. Narazie nic. Modle się o to by tak było jeszcze dłuuugo....

A co do jego głośności albo jej braku to... jast to najcichszy zasialcz z chłodzeniem wentylatorami (2x120mm) na świecie. Jak wyłączyłem całą reszte sprzętu i wentylatorów, pracował on sam to nie było go w ogóle słychać!!!

Jeszcze nie słyszałem, ani nie widziałem Tagana 380W z dwoma 120mm wentylami. To jakiaś nowość :?: :wink: A tak poważnie to jestem szczęślwym posiadaczem tegoż modelu od wczoraj i jestem zachwycony. Oby tak dalej.

[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi