zibi322 Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 mam mozliwosc zamiany mojego gainwarda gf3ti200 gs450 na ati radeona 8500 firmy HIS(nie jest to wersja LE tylko pelna). prosze o sugestie bo jestem w rozterce. zamieniac czy nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 JAK NAJBARDZIEJ!!! R8500 jest sporo szybszy ma lepszą jakość obrazu i jest w ogóle cacy ;) ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 tak sporo szybszy to moze i nie jest, ale troche bedzie, a co Radeon to Radeon. Jakosc itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 no moze inaczej : sprawdze czy ta karta jest build by ati i jesli jest zamieniam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 no moze inaczej : sprawdze czy ta karta jest build by ati i jesli jest zamieniam. sam się zastanawiam nad takim rozwiązaniem tzn. wymianą gf3 na redeona 8500-ze względu na jakośc obrazu 2D -odkąd mam 19" wiekszą uwagę zwracam na jakośc a nie wydajnośc(choć tutaj radek od tego gf bedzie oczywiście szybszy) natomiat raczej nie polecałbym Ci hisa (nie jest bulit by ati-bo tylko orginalny ati moze byc przez ati wyprodukowany-to chyba jasne)-hehe natomiast z klonów (powered by ati) polecam gigabyte lub herculesa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 no moze inaczej : sprawdze czy ta karta jest build by ati i jesli jest zamieniam. sam się zastanawiam nad takim rozwiązaniem tzn. wymianą gf3 na redeona 8500-ze względu na jakośc obrazu 2D -odkąd mam 19" wiekszą uwagę zwracam na jakośc a nie wydajnośc(choć tutaj radek od tego gf bedzie oczywiście szybszy) natomiat raczej nie polecałbym Ci hisa (nie jest bulit by ati-bo tylko orginalny ati moze byc przez ati wyprodukowany-to chyba jasne)-hehe natomiast z klonów (powered by ati) polecam gigabyte lub herculesa minty byly built by ati! a co do zamiany, to zastanowilbym sie jednak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 no moze inaczej : sprawdze czy ta karta jest build by ati i jesli jest zamieniam. sam się zastanawiam nad takim rozwiązaniem tzn. wymianą gf3 na redeona 8500-ze względu na jakośc obrazu 2D -odkąd mam 19" wiekszą uwagę zwracam na jakośc a nie wydajnośc(choć tutaj radek od tego gf bedzie oczywiście szybszy) natomiat raczej nie polecałbym Ci hisa (nie jest bulit by ati-bo tylko orginalny ati moze byc przez ati wyprodukowany-to chyba jasne)-hehe natomiast z klonów (powered by ati) polecam gigabyte lub herculesa no nie do konca np. pierwsze minty mialy tylko pudelko mint, a w srodku byly to oryginalne karty ATI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 no moze inaczej : sprawdze czy ta karta jest build by ati i jesli jest zamieniam. sam się zastanawiam nad takim rozwiązaniem tzn. wymianą gf3 na redeona 8500-ze względu na jakośc obrazu 2D -odkąd mam 19" wiekszą uwagę zwracam na jakośc a nie wydajnośc(choć tutaj radek od tego gf bedzie oczywiście szybszy) natomiat raczej nie polecałbym Ci hisa (nie jest bulit by ati-bo tylko orginalny ati moze byc przez ati wyprodukowany-to chyba jasne)-hehe natomiast z klonów (powered by ati) polecam gigabyte lub herculesa no nie do konca np. pierwsze minty mialy tylko pudelko mint, a w srodku byly to oryginalne karty ATI zgadza się ale są nie do osiągnięcia a mówimy o przyszłym zakupie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 no moze inaczej : sprawdze czy ta karta jest build by ati i jesli jest zamieniam. sam się zastanawiam nad takim rozwiązaniem tzn. wymianą gf3 na redeona 8500-ze względu na jakośc obrazu 2D -odkąd mam 19" wiekszą uwagę zwracam na jakośc a nie wydajnośc(choć tutaj radek od tego gf bedzie oczywiście szybszy) natomiat raczej nie polecałbym Ci hisa (nie jest bulit by ati-bo tylko orginalny ati moze byc przez ati wyprodukowany-to chyba jasne)-hehe natomiast z klonów (powered by ati) polecam gigabyte lub herculesa Ja bym zmienił ale jakość obrazu nie będzie lepsza od tego gf Twojego bo his ma obraz podobny tz zbliżony do gf niestety :/, ale cotam ja po miedzy g4 a radeonem nie widze różnicy w obrazie. A jak bym miał juz brać radeona to herculesa nie polecam gigabyte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 QUEST toz pisze by nie brac hisa-tym bardziej ze jakosc 2d niewiele odbiega od gf3 czemu nie jesteś zadowolony z gb?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 Ja bym wziął Radeona 8500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 Jeżeli to HIS to w ciemno bym nie brał, jeśli masz możliwość wcześniejszego wypróbowania to byłoby kul :D :D chodzi o jakośc 2D bo 3D ładniejsze i szybsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 no to przekonaliscie mnie - nie biore, jesli jakosc 2d bedzie podobna to niewarto sie znowu meczyc nad zainstalowaniem driverow pod linuxem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...