Opson6667 Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Witam kolegów.... Wiąże się z takim problemem że maxymalne stabilne FSB wynosi 200 mhz na moim kompie..... Zrobilem fizycznego L12 moda , wgralem bios Merlina D26 Speedfire 3.10C bodajże i nawet na timingach 3-3-3-11 windows mi sie nie laduje. Przechodzi pasek kilka razy i staje... Nie wiem juz co mam z tym zrobić. Memtest 86+ bez problemu przechodzi test ale windows przy 230 sie nie zaladuje. Czy mozecie polecic innego biosa albo doradzić coś co z tym zrobić :P ???? Napięcia mam niemalże ideał : 3,33V ; 5,03V oraz 11,83 V. Konfig w moim podpisie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 zwiekszales napiecie na mostek i na ram ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 zwiekszales napiecie na mostek i na ram ? Zdecydowanie tak, Vdd dalem na 1,7V zaś Vdimm na 2,8V :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Dobra, rozwiazanie problemu okazalo sie bardzo proste. Obnizylem Vcore i 250 śmiga...... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 "obnizyles"? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Logan"]"obnizyles"? Tak , teraz mi o dziwo leci 255 * 8.... Timingi kijowe ale przepustowosc fajna - ponad 3,6 GB/s Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Miałem taki myk z obniżonym napięciem ale na Pentiumie, też się nieźle zdziwiłem kiedy nie wstał z wyższym a wstał po obniżeniu napięcia do default. O co tu chodzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 the truth is out there...;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mslazi Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Proste nie zawsze wiecej znaczy lepiej, a jak przegladam posty na forum to widze ze to nie jest pierwszy taki przypadek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 to w sumie czasami tak bywa ze na jakims napieciu nie wstaje i tyle niezaleznie od taktowania. mi na asrocku barton przy vcore 1.95 nie wchodzil do windy bo zwisal na "zapraszamy" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...