Devins Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Mam 2 kosci 512 Mb KIngston kv 400 i chyba nie dziala DualDDR w Aidzie w tescie na odczyt z pamieci mam 3033/zapis 1078 pkt a jak mialem 2x256 333Mhz to mialem zdecydowanie wiecej. Poradzcie cos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Sprawdz to jakimś programem i jeśli serio jest wyłonczony to -->> sprawdz w kture banki włożyłeś pamięci -->> zajżyj do biosu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Niemożliwe że na pamięciach 333mhz miałeś wiecej, maxymalna przepustowość tych pamięci to 2700, a przeważnie jest mniej (nawet na nforce). Jak dla mnie twój wynik jest normalny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 pewnie tez je podkrecil do 400 a powodow moze byc sporo, w jakich bankach masz pamieci? ustaw je tak zeby byly w tych 2 bankach kolo siebie, wtedy beda dzialaly na singlu i zobacz czy wyniki spadna jesli tak to znaczy ze ci dual dziala normalnie, tylko moze masz inne timingi niz wczesniej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Sprawdz to jakimś programem i jeśli serio jest wyłonczony to -->> sprawdz w kture banki włożyłeś pamięci -->> zajżyj do biosu.Zajrzyj czasem do słownika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Sprawdz w CPU-Z jak masz ustawione pamieci dokladnie...Mozliwe ze masz asynchro w biosie ustawione. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Devins Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Wiec tak : channels# dual frequency 200,5 fsb:dram 1:1 cas#latency 3,0 ras#tocas#delay 2 ras#preharge 2 cycle time (tras) 7 Po wielkim buszowaniu w biosie przekladaniu kosci wynik skoczyl o 52Pkt/odczyt i zapis/89 . Czy to jest juz MAX tych pamieci czy raczej wina ustawien :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lcf Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=32220&start=450 mozesz porownac z innymi - mi sie wydaje ze masz wyniki w normie (na 333 raczej niemozliwe, zebys mial wiecej). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Odczyt z ddr400 na poziomie 3033 to wg mnie spoko.... Masz dual jak sam widzisz.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Devins Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Te pamiatki 256 Mb chodzily na 400 Mhz i wynik byl napewno wyzszy Tamte testy robilem na starszej wersji Aidy moze dlatego te wyniki sie tak roznia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...