Skocz do zawartości
CeglA

Jak to jest z ta temperatura??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Moj coller to Pentagram ten pol aluminiowy i w pol miedziany. Zauwazylem ze ostatnio dzieja sie u mnie dziwne rzeczy z temperatura. Procek obecnie chodzi na 3.4 GHZ VCORE 1.675. Po wlaczeniu kompa BIOS pokazuje temperature procka okolo 55C (czy to nie jest aby duzo za duzo?) Gdy wlacze windowsa (XP) i w nim asus utility to temperatura dosc szybko spada o okolo 10C do okolo 44C. Mozecie mi wyjscnic o co tu chodzi? Moze mam cos zle ustawione/zamontowane? Temperatura jest ok czy za wysoka? Procek jest stabilny na tych ustawieniach.

Acha i do coolerka nie dostalem zadnego regulatora obrotow ??

Dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sa dwie wersje tego coolera Q-80 AlCu i QC-80 AlCu pewnie masz wersje bez kontrolera. tylko 2000 obrotow to zdecydowanie za malo. moj bez kontrolera chodzi na 2900 a jak podlacze kontroler zalmana to moge ustawic 2000-2800 obr/min

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmniejszylem napiecie do 1,375 , jak na razie dziala stabilnie , testowalem primem 95 z godzinke no i w countera pare godzinek :P temp waha sie miedzy 59-60 , raz czy dwa skoczyla do 61. wiec juz troche lepiej. bede musial prima zapuscic na dluzej i zobaczyc czy nie ma zadnych bledow !

Yacho mogl bys mi napisac jak masz go podkreconego , jak wentylujesz bude , jaka pasta itp. wszystko co sie tyczy chlodzenia :P mozesz dac znac na maila gramble@o2.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi