CeglA Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Witam Moj coller to Pentagram ten pol aluminiowy i w pol miedziany. Zauwazylem ze ostatnio dzieja sie u mnie dziwne rzeczy z temperatura. Procek obecnie chodzi na 3.4 GHZ VCORE 1.675. Po wlaczeniu kompa BIOS pokazuje temperature procka okolo 55C (czy to nie jest aby duzo za duzo?) Gdy wlacze windowsa (XP) i w nim asus utility to temperatura dosc szybko spada o okolo 10C do okolo 44C. Mozecie mi wyjscnic o co tu chodzi? Moze mam cos zle ustawione/zamontowane? Temperatura jest ok czy za wysoka? Procek jest stabilny na tych ustawieniach. Acha i do coolerka nie dostalem zadnego regulatora obrotow ?? Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 To jest normalne, u mnie tez na starcie jest ok 45stopni a jak wejdzie do windy to spada do 35 w idle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 mam ten sam cooler co ty i prescotta D0 (SL7KA) u mnie po starcie windy mam 45 potem spada do 41 w idle a w stresie 66........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 nie zapominajcie o 1 - asus zaniża temperature o jakieś 10st.C (CeglA) a abit zawyza o jakeis 10st.C (pichu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 nie zapominajcie o 1 - asus zaniża temperature o jakieś 10st.C (CeglA) a abit zawyza o jakeis 10st.C (pichu) To w takim razie w idle mam 25 stopni tak?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 przyjąłbym że dotyczy to raczej tylko i wyłacznie w stresie zresztą poczytaj tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Fucktycznie, masz rację THX :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Dzieki wszystkim. A czy do mojego coolera nie powinienem dostac regulatora obrotow?? Caly czas chodzi na 2000 obr/min . Podlaczylem regulator uniwersalny zalmana ,ale nic sie nie zmienia :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 sa dwie wersje tego coolera Q-80 AlCu i QC-80 AlCu pewnie masz wersje bez kontrolera. tylko 2000 obrotow to zdecydowanie za malo. moj bez kontrolera chodzi na 2900 a jak podlacze kontroler zalmana to moge ustawic 2000-2800 obr/min Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gramble Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 a to ja mam takie pytanie jak podaje temperature plyta gigabyte 8ipe1000g ? :P bo ja mam w stresie 64 C na celeron d 325 @ 3.42 GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 a to ja mam takie pytanie jak podaje temperature plyta gigabyte 8ipe1000g ? :P bo ja mam w stresie 64 C na celeron d 325 @ 3.42 GHz Troche duzo - ja na Pentagramie 80Cu i napieciu 1,425V mam max 58 C ( w idle 32 C) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gramble Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 zmniejszylem napiecie do 1,375 , jak na razie dziala stabilnie , testowalem primem 95 z godzinke no i w countera pare godzinek :P temp waha sie miedzy 59-60 , raz czy dwa skoczyla do 61. wiec juz troche lepiej. bede musial prima zapuscic na dluzej i zobaczyc czy nie ma zadnych bledow ! Yacho mogl bys mi napisac jak masz go podkreconego , jak wentylujesz bude , jaka pasta itp. wszystko co sie tyczy chlodzenia :P mozesz dac znac na maila gramble@o2.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 na prescocie 32 w idle? pierwsze słysze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...