Skocz do zawartości
Gość SamoDobro

[sprzęt] Jakiej kierownicy NIE kupować?

Rekomendowane odpowiedzi

to jak to inaczej wytłumaczyć?

włączony FF - gra się tnie

wyłączony - gra chodzi płynnie

a Ty masz FF w swojej kierownicy? nie chodzi mi o jakieś systemy wstrząsów typu "rumble" czy inne cuda, które tylko trzęsą - prawdziwy ForceFeedback, ze wszystkimi tego konsekwencjami - czyli w Richardzie po wjechaniu w koleinę kierownica prawie wyrywa się z rąk, przy uszkodzonym kole "ciągnie" na jedną stronę itp itd.

może ma znaczenie, że kiera jest pod GamePort?

a tak apropo kierownicy:

zero luzów (a używana!)

zero wahań przy kalibracji - stabilna jak skurczybyk

tylko pedał hamulca trochę ciężko się wciska - ale oba pedały są DOSKONALE precyzyjne

od jutra zaczynam jeździć w Ryśka na poważnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety tak jest jak są niedorobione stery. Ja takie coś miałem przy padzie Dualshock Mediatecha! Po wyłączeniu Vibry wszystko chodziło płynnie. Ale jak ją włączyłem to gdzieś FPSy gineły i przyrywał obraz.

PS. Szukałem sterów do tej kiery bo chciałem ją kupić. Niestety nawet na zagranicznych forach rozkładali ręce. Napisali, że nie ma sterów pod Xp i nigdy nie będzie a szkoda, bo każdy stawiał tą kierę na wysokim poziomie. Szczególnie jej wytrzymałość i FF. :P

PS2. Ostatnio do Ryśka kupiłem czerwonego Logi. Powiem tyle: NIGDY BYM TEGO DRUGI RAZ NIE KUPIŁ!!! LUZY DOSTAŁA NASTĘPNEGO NIA!!! :evil: :evil: :evil: Żałuję, że nie szukałem Microsoftu. Przynajmniej byłaby wytrzymalsza. No i więcej guzików bo w tej mi ich brakuje i są beznadziejnie poukładane!

Peace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli jadę z instalacją po kolei wszystkich sterowników, jakie udało mi się do tej kiery znaleźć - mam w sumie 12 zestawów :D

i dziwo wczoraj na moment włączyłem demo Midnight Club 2 i... wessało mnie maksymalnie! 2 godziny z głowy... mimo, że fizyka koszmarna, to FF rewelacyjny! - a dokładnie działanie wspomagania kierownicy :D - jak w prawdziwym samochodzie: im szybciej jadę, tym sztywniejsze kółko się stawało...

mam tylko nadzieję, że powstające w najbliższym czasie gierki (GTA SA!!!! - na kierownicy jest krzyżak do joypada i w VC wczoraj grało mi się cudnie) będą działały pod 98 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety tak jest jak są niedorobione stery. Ja takie coś miałem przy padzie Dualshock Mediatecha! Po wyłączeniu Vibry wszystko chodziło płynnie. Ale jak ją włączyłem to gdzieś FPSy gineły i przyrywał obraz.  

PS. Szukałem sterów do tej kiery bo chciałem ją kupić. Niestety nawet na zagranicznych forach rozkładali ręce. Napisali, że nie ma sterów pod Xp i nigdy nie będzie a szkoda,  bo każdy stawiał tą kierę na wysokim poziomie. Szczególnie jej wytrzymałość i FF.  :P

PS2. Ostatnio do Ryśka kupiłem czerwonego Logi. Powiem tyle: NIGDY BYM TEGO DRUGI RAZ NIE KUPIŁ!!!  LUZY DOSTAŁA NASTĘPNEGO NIA!!!  :evil:  :evil:  :evil:  Żałuję, że nie szukałem Microsoftu. Przynajmniej byłaby wytrzymalsza. No i więcej guzików bo w tej mi ich brakuje i są beznadziejnie poukładane!  

Peace

Mam zoltego i jestem coraz bardziej z niego zadowolony.

Podejrzewam, ze ja mam luzy na tej kierownicy. Nie moge tego ocenic jak wielkie poniewaz kupilem uzywana. Z pewnoscia mialbym podobne zdanie do Ciebie gdybym mial porownanie nowki do uzywanej.

W moim jednak wypadku moge z czystym sumieniem polecac te niedrogie kierownice.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli ktos chce naprawde dobra kiere to polecam ta: http://allegro.pl/show_item.php?item=32845039

mam taką jak i wielu moich znajomy . ZERO problemow w 100% warta swojej ceny. Swoja kupilem tez na allegro za 455 pln :) . Jesli ta jest nie zużyta to polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, pomozcie bo mam problem z zainstalowaniem sterow do sidewindera.

Wiem, ze nawet sam radzilem aby odpalic instalke w trybie zgodnosci z 98.

Ale teraz mi to nie pomaga.

Cos mi sie przypomina, ze jeszcze robilem ale nie przypomne sobie co :(

Jakas rada ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi