Skocz do zawartości
Neget

Kupic GF5600XT czy 5700LE?

Rekomendowane odpowiedzi

Musze wybrac pomiedzy jedna z tych dwoch kart, ktora wybrac? Ofkoz, chodzi o jak najwyzasza wydajnoc. I wiem, ze lepiej kupic radka, ale tak wyszlo ze musze kupić TĄ albo TĄ :/ To którą lepiej?

>> PALIT Daytona GF5700 LE 128MB/128bit

>> DREAM GF5600 XT 128MB/128bit

Obie w tej samej cenie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na karte mam 300zl i jedna z tych dwoch kart moglem kupic za 300 (w sklepie nowka ponad 500), ale widze ze nawet za prawie pol ceny FX sa zlym wyborem?

A co myslicie (w przedziale do 300zł) o DREAM Radeon 9550 Excalibur 128/128 :?:

Co prawda 339 kosztuje, ale mysle ze 4 dychy starsza pozyczy w imie mojego kompa;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z wymienionych w temacie....żadnej bym nie polecał

Nikomu nie polecam FX

Chyba że jedyną aplikacją/grą którą bedziesz używał jest doom3...i pasjanse

Ze stajni nvidii jedyne co mozna polecić to gf6800 i pochodne, a na to cie nie stać

r9550

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z wymienionych w temacie....żadnej bym nie polecał

Nikomu nie polecam FX

Chyba że jedyną aplikacją/grą którą bedziesz używał jest doom3...i pasjanse

Ze stajni nvidii jedyne co mozna polecić to gf6800 i pochodne, a na to cie nie stać

r9550

Nie przesadzaj... FXy od 5900XT wzwyz sa dobre. Podchodzisz do tego jakby na nich chodzil TYLKO Doom3 a reszta chodzila jak na jakiejs rivce.

Jesli ktos nie patrzy na Frame rate tylko na ogolna plynnosc obrazu to bedzie mu to zwisalo czy ma w kompie R9800Pro czy FX5950U. Jedna i druga jest bardzo dobra a gdy nadejdzie czas gdy nie beda wyrabiac to juz dawno wiekszosc z nas bedzie miala u siebie w kompie FXy7900 super ultra ;)

A wracajac do tematu... Ja bym wzial 5700LE. Zawsze jest szansa na "pelnego" FXa 5700. 5600XT to rzeczywiscie szit!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O boze... Czytaj dokladniej co pisalem wyzej. Jesli sie patrzy na frame rate to rozklada. Jesli sie patrzy na ogolna plynnos obrazu to roznic nie ma. Ja ze swojej karty jestem zadowolony. Mialem wczesniej R9800SE ale nie dal sie do konca zmodowac wiec go wywalilem.

A R9550XT nie bylbym lepszym wyborem niz 5900XT zapewniam cie. No chyba ze nie mialbys troche wiecej kasy... To wtedy tak, ale wydajnosciowo to nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi