Boniak Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Mam procesor amd 2600+barton(1,92), płytę asus a7n8x deluxe gold, bios 1007 pamięć kingson 333 i zmieniałem mnożnik na 12,5 i procesor powinien taktować 2075 = 2800+ jednak tak się nie dzieje. Wieć jak trzeba podkręcić mnożnik???? :?: :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 a jak sie dzieje? zakladam ze masz zablokowany mnoznik i probojesz go zmienic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniak Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Zmieniam mnożnik na płycie głównej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniak Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Fsb nie chcę za bardzo zmieniać bo mam pamięci 333 tak jak procek. Myśle więc o zmianie mnożnika... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 jeśli masz zablokowany mnożnik to tylko Drut-mod. Pamięci zawsze możesz ustawić asynchro i jechać z FSB. Próbowałeś zmienić mnoznik na mniejszy? Jeśli się nie uda to zanaczy ze jest zablokowany. (jaki masz deflautowy?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniak Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 zmienić mogę ale tylko w biosie ale to nie przynosi żadnych korzyści, więc jak mam odblokować mnożnik? ołówkiem? nie wiem za bardzo???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 zasada ejst taka ze jak sie nei wie to sie nie robi czegos , a jak chcesz cos robic to najpierw lektura , wszystko znajdziesz w podstawowocyh zagadnieniach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniak Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Jest to ATHLON 2600+ model AXDA26000DKV4D T863332E41639 KQYHA 0420SPEW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 mnoznik masz zablokowany i nic z tym nie zrobisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Logan"]mnoznik masz zablokowany i nic z tym nie zrobisz. no chyba że drutem :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniak Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 ????????????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniak Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 to co mogę zrobić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paechu Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 poszukaj na forum napewno znajdziesz bylo to juz duzo razy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniak Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 szukałem ale jakoś nie mogę znaleźć podobnego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 poszuja dokładnie a tu http://www.ocinside.de/index_e.html masz schemat co zrobiś i jak aby osiągnąć odpowiednie wyniki ps. workshop->Interactive Pin-Mod guide for AMD Athlon XP, T-Bred and Barton CPUs Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Fsb nie chcę za bardzo zmieniać bo mam pamięci 333 tak jak procek. Myśle więc o zmianie mnożnika...Mnoznika (bez drut-moda) nie zmienisz to już wiesz. Możesz zmienić: 1. bios bo ten 1007 jest kiepski, na 1008 mod3 CPC ON lub Uber 1004 2. jednak próbować podnieść FSB, pamiętając o ustawieniu pamięci do FSb proca na 100% (byś może trzeba będzie poluzować timingi) 3. zmienić pamięci na porządne DDR 400 (to niestety kosztuje) Uwaga! bardzo prawdopodobne, że będziesz musial przy tym podnieść napięcie na procu i RAMach Pozdrawiam i zapraszam do dłuuuuugiej lektury tu Asus A7N8X (-E i Deluxe) - zlote rady, codzienne problemy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 8O 8O 8O Nie wierze własnym oczom. Pierwsze posty o drut-modzie pojawiły się na tym forum ok półtora roku temu a dalej większość nie wie do czego służy drut-mod. W dodatku wprowadzacie nowych forumowiczów w błąd :( Powtarzam jeszcze raz: Drut-mod nie służy do odblokowania mnożnika tylko do zmiany mnożnika na odblokowanym procesorze. Drut-mod powoduje zmiane napięcia na poszczególnych nóżkach procesora czyli to samo co ustawienie odpowiedniego mnożnika w BIOSie komputera. Zablokowane procesory ignorują podawane napięcia na tych nóżkach i dlatego zmiana mnożnika nie jest możliwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 zmieniaj fsb na co ci ten mnoznik ... ja tez mam pamieci 333 i co chodza na 400 a to sa jakies no name V-Data i to tego maja calkiem dobre timingi 2.5 , 3 , 3 ,7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 8O 8O 8O Nie wierze własnym oczom. Pierwsze posty o drut-modzie pojawiły się na tym forum ok półtora roku temu a dalej większość nie wie do czego służy drut-mod. W dodatku wprowadzacie nowych forumowiczów w błąd :( Powtarzam jeszcze raz: Drut-mod nie służy do odblokowania mnożnika tylko do zmiany mnożnika na odblokowanym procesorze. Drut-mod powoduje zmiane napięcia na poszczególnych nóżkach procesora czyli to samo co ustawienie odpowiedniego mnożnika w BIOSie komputera. Zablokowane procesory ignorują podawane napięcia na tych nóżkach i dlatego zmiana mnożnika nie jest możliwa. --- DRUT MOD --- przeczytaj topicki (moje i nie tylko) na ostatniej stronie i mi odpowiedz czemu jak mam zablokowany mnożnik w moim Duraku to drutem ustawiłem na sztywno zmnożnik z 13,5x na 11x. U mnie tak to działa i nikogo chyba nie wprowadzam w bląd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 --- DRUT MOD --- przeczytaj topicki (moje i nie tylko) na ostatniej stronie i mi odpowiedz czemu jak mam zablokowany mnożnik w moim Duraku to drutem ustawiłem na sztywno zmnożnik z 13,5x na 11x. U mnie tak to działa i nikogo chyba nie wprowadzam w bląd. Wyjaśniłem Ci to w tamtym topicu i bardzo Cię prosze jeżeli się na czymś nie znasz to się nie wypowiadaj. Wprowadzasz niepotrzebnie ludzi w błąd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...