Skocz do zawartości
punek

To wreście ile

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem podzieliłem barake tak że na dysku C: 3GB. Zainstalowałem XP-ka i jak biore prawym na dysk to pokazuje mi że mam zajęte 2,6 a jak wejde na dysk i zaznacze wszystkie katalogi (nawet ukryte) to pokazuje mi że mam zajęte 1,4. Nie wiem czy to od tego ale ostatni zmieniłem FSB na 144 tak od razu czy to może być tego wina.

A i przy okazji czy to możliwe że po zmianie FSB Bios podaje o 7C mniej 8O Miałem 54 a teraz mam 47C i to przy obciążeniu. Za odpowiedzi z góry dzięki. Nara

Pozdrawiam

Punek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi chodzi bardziej o to czy mi dysk się czasami nie rozkłada. Od tego gwałtownego FSB

A dawałeś Scandiska, Defraga ??? jesli nie, to daj moze cos pomoże :wink:

A może ci szyna PCI cos miesza z dyskiem ale tu raczej byś miał jakieś bad sectory a nie zakłamanie w pojemności dysku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Mam problem podzieliłem barake tak że na dysku C: 3GB. Zainstalowałem XP-ka i jak biore prawym na dysk to pokazuje mi że mam zajęte 2,6 a jak wejde na dysk i zaznacze wszystkie katalogi (nawet ukryte) to pokazuje mi że mam zajęte 1,4. Nie wiem czy to od tego ale ostatni zmieniłem FSB na 144 tak od razu czy to może być tego wina.

A i przy okazji czy to możliwe że po zmianie FSB Bios podaje o 7C mniej  8O  Miałem 54 a teraz mam 47C i to przy obciążeniu. Za odpowiedzi z góry dzięki. Nara

Pozdrawiam

Punek

u mnie jest to samo, ale sądzę, że problem leży po stronie pliczku hiberfile.sys (czy jakos tak). Ostatnio nawet ktoś o tym pisał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi