CeglA Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Jak sprawdzic czy na mojej plycie RAMy chodza w trybie DUAL DDR? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lcf Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 google("p4c800") == http://www.asus.com/products/mb/socket478/...00/overview.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Ze moja plyta ma taka opcje to ja wiem ,ale czy obecnie RAMY chodza jako Dual DDR ,gdzie to sprawdzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Ze moja plyta ma taka opcje to ja wiem ,ale czy obecnie RAMY chodza jako Dual DDR ,gdzie to sprawdzic? jak komp się bootuje...pisze, aż nie sposób nie dostrzec :D. A skoro nie dostrzegłeś, to może nie masz :D. Sprawdź też np. cpu-z, zakładka memory, pozycja performance mode... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Fakt sprawdzilem i nie chodza w trybie DUAL DDR. Dlaczego? Mam 3x kingston 256DDRam ,w tym 2 na tych samych kosciach wlozonych do szyn obok siebie...poradzcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość x_EP Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 wyciągnij jedną kostkę tak by dwie siedziały w slotach tego samego koloru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 wyciągnij jedną kostkę tak by dwie siedziały w slotach tego samego koloru. dokładnie, albo dołóż jeszcze jedną kostkę. Dual działa tylko w kombinacji 2 lub czterech kości. Na pewno nie 3. Zresztą sprawdź sobie w instrukcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychol Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 a przypadkiem by nie bylo ze te dwie w dualu 128bit a ta jeddna na 64bit ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Aby dual działał na 3 kościach musiałbyś mieć chipset SIS'a, a nie Intela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Aby dual działał na 3 kościach musiałbyś mieć chipset SIS'a, a nie Intela.może mieć intela - ale 915/925 wtedy zadziała dual na 3 kościach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David_69 Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 moze ktos mi podac link do topicu o dula DDR, koptuje sobie kompa i chce wiedziec w co sie pqakuje! HELP PLEASE!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 moze ktos mi podac link do topicu o dula DDR, koptuje sobie kompa i chce wiedziec w co sie pqakuje! HELP PLEASE!!! toż to żadna filozofia... kupujesz płytke obsługującą Dual channel oraz ramy pakowan 2 kości w 1 pudełku (2x256, 2x512) wsadzasz do DIMMów tego samego koloru i woila... recepta na duala... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 [...]wsadzasz do DIMMów tego samego koloru i woila... recepta na duala... co prawda to forum Intela, ale żeby doprecyzować, dual na płytach Abit NF-7 to jak na złość nie te same kolory:D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...